– Det var spesielt. Tidlig i dag kjente jeg mest på følelsene jeg husket fra sist. Det var godt å kjenne at det lignet slik det var før. Men før start kjente jeg på andre følelser også, som var litt mer «Oi! Har jeg klart å komme tilbake?», sier Østberg til VG.

Østberg gikk sitt første renn siden mars 2020 på grunn av at hun ikke har hatt godkjent helseattest. Det endte med en 33. plass på 10 kilometer klassisk i finsk sprengkulde.

– Resultatet var ganske dårlig, men det var en seier i seg selv å være på start. Jeg må ta med meg det, sier Østberg.

Hun har hatt noen tøffe år bak seg.

– Det kunne gå litt alle veier sportslig i dag. Jeg hadde håpet det skulle gå fortere, men det var det jeg var god for i dag. Jeg kunne ikke jage og trøkke på ekstra i dag, sier Østberg videre.

Hun følte på mye støtte i returen til verdenscupsirkuset. Fra før har hun to OL-gull, ett VM-gull, en seier i Tour de Ski, en verdenscupseier sammenlagt og 17 enkeltseirer.

– Jeg ville bare være glad for å være på start. Jeg følte jeg fikk ekstra applaus fra publikum før start. Det var godt å være her med ekstra støtte både fra lagvenninnene og de utenlandske, sier Østberg.

31-åringen innrømmer at det var uvant å gå skirenn igjen, og at hun ikke visste helt hvilken fart hun skulle holde.

– Jeg håper jeg er god for bedre, men det får bare tiden vise. Jeg trenger noen skirenn for å gå fort. Jeg håper det vil gå fortere utover sesongen.

Østberg er usikker på hva hun tenker om eget OL-kandidatur.

– Det er tidlig å si. Jeg har trent bra og har et høyere nivå inne enn det jeg viste i dag, sier Østberg.

Moseby mener Johaug hadde sjokkert folk:

Landslagstrener Ole Morten Iversen var naturligvis glad for å ha Østberg tilbake i verdenscupen.

– Ingvild har mye å gå på. At hun er litt rusten er ikke så overraskende.

Men han hadde ikke stor grunn til å være fornøyd med den norske laginnsatsen. Therese Johaug tok annenplassen 13 sekunder bak Frida Karlsson.

Slik gikk det med resten av de norske: 10) Heidi Weng, Norge 0.55,7 bak, 15) Lotta Udnes Weng 1.06 31) Ragnhild Haga 1.48,5, 33) Ingvild Flugstad Østberg 1.52, 36) Anna Svendsen 1.54,4.

– Jeg er ikke bekymret, men i snitt var dette godt under pari. Det er godt under det jeg hadde håpet og trodd. Så skal vi ikke svartmale dette.

Sett vårt nye skiprogram?