Mens lagkameratene kom hjem til Norge fredag ettermiddag, reiste MFK-spiller Stian Rode Gregersen direkte til spanske Marbella etter Europa League-kampen mot Granada i Ungarn. Midtstopperen er med i Ståle Solbakkens aller første tropp som ny landslagssjef, og forsvarsspilleren kan få spilletid i VM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar (24. mars), Tyrkia (27. mars, i Spania) og Montenegro (30. mars).

Etter kampen i Podgorica i Montenegro, reiser Gregersen endelig hjem til Norge igjen. Der venter karantene og en etterlengtet pause for midtstopperen - som da har vært på reisefot i halvannen måned.

MFK-spillerne reiste nemlig til Spania 14. februar for å forberede seg til den første av to kamper mot Hoffenheim. Deretter gikk det slag i slag for Gregersen, med mange reisetimer i både buss og fly. Den første kampen mot tyskerne ble spilt i spanske Vila-real. Deretter kom returkamp i Tyskland, møte med Granada i Spania og endelig Europa League-exit mot spanjolene i den ungarske hovedstaden Budapest. Og derfra gikk turen altså direkte tilbake til Spania igjen for Gregersen.

Nå venter nye reisetimer med turer til både Gibraltar og Montenegro. I tillegg har Gregersen levd under svært strenge forhold på de ulike hotellene, så godt som isolert fra eksterne personer, på grunn av de strenge smittevernreglene fra UEFA.

Søndag ettermiddag var Stian Rode Gregersen blant de norske spillerne som møtte til digitalt pressetreff i Marbella. På spørsmål fra Rbnett innrømmer kristiansunderen at han begynner å merke en viss reisebelastning.

– Det er tøft, men det hjelper på å være litt i forskjellige land. Det går fint, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg savner det å være hjemme. Men det går fint, sier Molde-stopperen til Rbnett.

Stian Rode Gregersen i duell med Granadas Jorge Molina sist torsdag. Gregersen spilte bare den første omgangen. Foto: Laszlo Balogh / AP

Ikke plaget av skade

Han er med på sin første landslagssamling, ettersom han måtte melde forfall på grunn av skade forrige gang. Noen fryktet at det samme kunne skje også denne gangen, da Gregersen ble byttet ut etter den første omgangen i kampen mot Granada torsdag kveld.

Men 25-åringen forteller til Rbnett at han faktisk trolig kunne spilt videre.

– Jeg sa til Erling (Moe) at jeg kunne fortsette. Men det var hans valg at jeg skulle byttes ut, sier Gregersen.

– Nei, jeg kan ikke si at han er skadet. Han ble stiv, om det går an å si det, i lysken, så jeg tror dette vil bli ok. Jeg ville ikke bruke en innbytter etter at det var spilt bare ti minutter av andreomgang, så jeg bestemte meg for å gjøre det etter halv tid, sa Molde-trener Erling Moe til Rbnett på pressekonferansen etter kampen.

Gregersen slår fast at det ikke blir noe problem å være kampklar for landskampene som kommer.

– Jeg fikk en liten kjenning som kom gradvis. Da tok vi ingen risiko og gjorde byttet. Det har vært rolig de siste par dagene, og så var jeg ute på treningsfeltet i dag. Nå blir det «full drus» framover mot kampene, sier han.

Ståle Solbakken er Norges nye landslagssjef. Her er han i Marbella på sin første samling som trener. Foto: Geir Olsen

Har imponert i Europa

Dermed kan nordmøringen få A-landslagsdebuten i løpet av den kommende uka. Det er imidlertid tøff kamp om spilletid på stopperplassene. Celtic-spiller Kristoffer Ajer vil trolig bekle den ene plassen. Åndalsnesingen Leo Østigård (Coventry), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stefan Strandberg (FC Ural) og Marius Lode (Bodø/Glimt) er Gregersens øvrige konkurrenter om spilletid.

– Konkurransen er tøff. Det er mange gode stoppere her. Det er tre tette kamper, så det blir opp til Ståle å legge en slagplan for hvem han vil bruke til enhver kamp, sier Gregersen.

– Jeg har gjort det godt i Europa League, og de har sett meg der. Så får jeg bare vise meg fram på trening, sier han.