Oppgjøret mot Grei vant nemlig Ålesundsjentene 1–0. De tok kommando helt fra startminuttene av og gjorde det hardt for bortelaget. Det hele toppet seg da Sigrid Heien Hansen kom med scoring etter 36 spilte minutter.

– Det er en fantastisk følelse å vite at jeg er den som avgjorde kampen, gliste Hansen etter 1–0 seieren. Hun synes tre poeng var akkurat det Fortuna Ålesund trengte nå.

– Vi bruker å være uheldige og akkurat få uavgjort eller tap. Dagens tre poeng smakte veldig godt, hevdet hun.

Falt i andre omgang

Til tross for at Fortuna åpnet bra og førte an kampen i første halvdel lot de gjestene ta over mer i andre omgang der spillet var mye jevnere.

– Vi har en klart god 1. omgang der vi faktisk skulle ha scoret mer enn vi gjorde. I siste omgang slipper vi oss ned og kvaliteten på spillet vårt synker dessverre betraktelig. Likevel kommer vi oss greit gjennom, sa Fortuna-trener Magne Elde som ikke la skjul på at han var svært fornøyd med å stikke av med tre essensielle poeng for Fortuna-troppen.

– I dag tok vi en viktig seier for å klare å henge med på midten av tabellen. Lagene som kniver med oss om disse plassene fikk ikke mange poengene i løpet av helga og dermed rykker vi opp på en 7. plass på tabellen etter lørdagens kamp.

Satser på topp 6

To av kampens sentrale spillere, Sigrid Heien Hansen og Kristine Leine, har allerede lagt slagplan for resten av sesongen etter lørdagens opptur.

– Det er herlig å få igjen for i kamp det man har trent på under treninger. I første omgang var det mye som satt og den trenden skal vi ta med oss ut resten av sesongen. Målet er å vinne alle gjenstående hjemmekamper, fortalte Leine og Hansen og siktet spesielt til at de vil ta revansje mot Lyn og Kongsvinger som feide Fortuna Ålesund av banen da de møttes på bortebane for Fortunas del.

I tillegg har de to jentene fastsatt seg et annet viktig mål:

– Vi skal være blant topp seks på tabellen ved sesongslutt.

Sigrid Heien Hansen og Fortuna får her ett mål og tre viktige poeng. Foto: Veronica Hjelseth