Julian Álvarez var involvert i alle de tre målene da Argentina sikret billett til VM-finalen tirsdag.

De hvite og lyseblås største stjerne Lionel Messi (35) var også enten sist eller nest sist på alle tre målene.

Dermed har den 13 år yngre Álvarez gått fra å ta bilde med sitt store idol til å feire tre scoringer og VM-finale med Messi – kanskje den beste fotballspilleren gjennom tidene. Se videoen øverst i saken.

Álvarez satte fart fyr på kampen da han skaffet straffespark: Han var hurtigere enn Kroatia-keeper Dominik Livakovic i førsteomgang. Et straffespark som Lionel Messi satte kontant i mål.

– Álvarez har vært strålende. Han gjør ingenting halvveis for laget sitt, defensivt også. Måten han setter forsvarsspillere og midtbanespillere under press ... Når Messi går rundt, så er Alvarez den som er sulten og jager forsvarsspillere – som presser dem til å gjøre feil, sier tidligere storscorer Alan Shearer i BBC-sendingen.

TALLENES TALE: Julian Álvarez’ statistikk fra kampen mot Kroatia. Foto: Sofascore

Like etter Messis ledermål, scoret Manchester City-angriperen etter en strålende kontring av Argentina.

Han spilte vegg med Kroatia-forsvarerne, var lynrask og vanskelig å stoppe. Han lurte seg frem til femmeteren der han lekkert satte ballen forbi Livakovic.

– Álvarez var førsteomgangs beste spiller, sier Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2s VM-studio.

– Álvarez «dreper» Kroatia med de løpene i bakrom. Det er noe som Dejan Lovren (midtstopper, Kroatia) ikke har lyst til å se, sier tidligere England-spiller Jermaine Jenas på BBC-sendingen.

Se høydepunktene fra tirsdagens semifinale. Argentina møter enten Frankrike eller Marokko i en finale.

Tomålsscoreren toppet en strålende kamp da han sikkert avsluttet i mål fra kloss hold etter strålende forarbeid av Lionel Messi, som ble belønnet med en 10'er på VG-børsen. Álvarez fikk 9.

– Han har vært en trussel med løpene i bakrom. Vi snakker om Messi, men måten han har spilt i førsteomgangen med målet sitt og når han vinner straffesparket – han har vært fantastisk, sier Shearer.

22-åringen ble byttet av med femten minutter igjen av ordinær tid. Han fikk ikke hat tricket sitt, men han skal spille VM-finale søndag – som bør være en god nok førjulsgave.