For mens Diego Godin (36) og Martín Cáceres (35) muret igjen bakover, klarte ikke Luis Suárez (35) og Edinson Cavani (35) å utrette noe på topp. Dermed var VMs fjerde 0–0-kamp et faktum.

Hittil har 4 av 14 kamper endt målløse. Til sammenligning var det bare én kamp som endte 0–0 i VM i Russland i 2018.

Rekorden for antall 0–0-resultater i et VM, er syv (etter 120 minutters spill i utslagsrunder). I innledende gruppespill, er rekorden seks 0–0-kamper.

Fått med deg denne videoen?

Til tross for en åpning preget av høy intensitet, knallharde dueller og direkte fotball, var det først halvveis ut i førsteomgang at kampens første sjanse presenterte seg.

Mathías Olivera slo inn et strøkent innlegg som Facundo Pellistri headet inn foran mål. Der sto Darwin Núñez klar for å banke inn 1-0, men Liverpool-spissen bommet på ballen.

Ti minutter senere misset Ui-jo Hwang på en vel så stor sjanse den andre veien. Sørkoreaneren fikk skyte upresset fra rundt ti meter, men blåste ballen over mål.

BOMMET: Darwin Núñez har vært i form for Liverpool den siste tiden, men skjøt hull i luften på denne sjansen mot Sør-Korea. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sjansene ble større og større, og rett før pause klirret det i metallet bak Sør-Korea-forsvaret etter en dødball. Superveteranen Diego Godin (36) viste at han fortsatt har spensten intakt, men hodestøtet til den tidligere Atletico Madrid-kjempen gikk i stolpen og ut.

For det offensive arsenalet til Uruguay, var det lite som stemte. Etter timen spilt ble Luis Suárez (35) byttet ut for Edinson Cavani (35).

Det var imidlertid Núñez som var de lyseblås klart friskeste spiller. Ti minutter før slutt prøvde spissen seg på et frekt skudd fra distanse, men avslutningen seilet like utenfor stolpen.

Om Federico Valverde lot seg inspirere, er vanskelig å vite, men i det 90. minutt hamret også Real Madrid-spilleren løs fra 25 meter. Prosjektilet dundret i krysstangen, og dermed ble det 0–0 også denne gangen.

VG-ekspert Vegard Hansen ble satt ut av Sør-Koreas lagoppstilling. Se hvorfor i videoen under.

Sør-Korea kom på fjerdeplass på hjemmebane i VM i 2002, for tyve år siden. Det er også Uruguays beste resultat i nyere tid (2010) siden VM-gullene i 1930 og 1950.

I 2010 tok søramerikanerne seg videre fra kvartfinalen på dramatisk vis. Luis Suárez reddet et skudd på streken med hånden og ble utvist. Ghanas Asamoah Gyan bommet imidlertid på straffesparket, og da kampen gikk til straffesparkkonkurranse, var det Uruguay som trakk det lengste strået.

Portugal og nettopp Ghana er de to andre lagene i gruppen. De møtes torsdag kl. 17. Uruguay og Ghana møtes i den siste runden av gruppespillet.

PS: Dette er første gang i VM-historien at et lag bruker fire spillere på 35 år eller eldre i en og samme kamp.

VETERANBYTTE: Hverken Luis Suárez (35) eller Edinson Cavani (35) maktet å score mot Sør-Korea. Dermed var den 75. 0–0-kampen i VM-historien et faktum. Foto: Ali Haider / EPA