Like utenfor pallen: Kjetil Jansrud ble til slutt nummer fire i lørdagens utforrenn i Kvitfjell. Like utenfor pallen: Kjetil Jansrud ble til slutt nummer fire i lørdagens utforrenn i Kvitfjell. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ett spørsmål fikk Kjetil Jansrud til å reagere

Alpinstjernen er klar på hva han mener om et eventuelt nytt Lillehammer-OL.

KVITFJELL: Kjetil Jansrud ble til slutt nummer fire i lørdagens utforrenn i Kvitfjell, én plassering bak Aksel Lund Svindal.

– Jeg er greit fornøyd med kjøringen min i dag. Forholdene i dag ikke er helt slik som jeg liker det. Jeg kan ikke huske å ha kjørt på sånne forhold i Kvitfjell noen gang, sa han da han møtte pressen etter løpet.

Alpinisten er vokst opp på Vinstra, drøye to mil unna løypen og er utøveren med flest verdenscupseire i bakken, hele seks i tallet.

Fredag snakket han til Aftenposten om forholdet til bakken han nærmest har vokst opp i.

– Jeg kunne tenkt meg å befeste rekorden min, og gjøre den skikkelig vanskelig å slå. Som lokal utøver hadde det vært gøy hvis den sto lenge, sa han da.

Jansruds rekord står fortsatt og på søndag kan 32-åringen legge enda en seier til rekorden, hvis han vinner super-G-rennet.

– Da skal jeg kjøre full gass, slo han fast etter å ha blitt nummer fire, lørdag formiddag.

– Unødvendig å spørre om det

I pressesonen fikk Jansrud ett spørsmål som engasjerte ham spesielt.

Det handlet ikke om hans egen kjøring, men om et mulig nytt OL-på Lillehammer.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Lillehammer ønsket å være base for lekene i 2026 eller i 2030. Da skulle øvelsene være spredt over hele landet.

Da Jansrud fikk spørsmål om hva han synes om OL-planene, reagerte han med litt oppgitt frustrasjon over journalistene.

– Alle idrettsutøvere vil selvfølgelig ha OL på hjemmebane, og det er ikke det denne diskusjonen går på i det hele tatt. Derfor synes jeg det er helt unødvendig å spørre idrettsutøvere om det.

Jansrud la til at han trodde at ideen om et nytt OL på Lillehammer ville bli godt mottatt av andre utøvere internasjonalt også.

Misfornøyd: Kjetil Jansrud var ikke helt fornøyd etter dagens utforrenn i Kvitfjell. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Skryter av hjemmepublikumet

Flere tusen publikummere hadde tatt turen til Kvitfjell. Solen fylte målområdet, som var fullt av boder, konkurranser og annen underholdning for de fremmøtte.

– Jeg er veldig fornøyd med at det er kommet så mange i dag, og det har kommet flere og flere hvert år, så det er veldig bra, sa Jansrud og fortsatte:

– Det var mye å konkurrere med i dag, med spennende fotballkamper og skifestivalen i Holmenkollen. Det er deilig å vite at Kvitfjell igjen er blitt et renn som engasjerer.

Svindal følger skjemaet

Fredag fortalte Aksel Lund Svindal at han kjører for topp tre-plasseringer i helgens to renn i Kvitfjell.

Det fikset han på første forsøk.

– Jeg synes kjøringen er ganske bra, egentlig. Jeg vil heller ha full innsats og gjøre noen småfeil, enn å kjøre pent og havne litt bak. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen innstillingsmessig, sa 35-åringen som nylig ble kåret til Norges mest populære idrettsutøver.

– Ikke umulig å slå Feuz

Lund Svindal ligger fortsatt på annenplass i utforcupen, bak dagens vinner Beat Feuz.

Sveitseren var ni hundredeler raskere enn Svindal i dagens konkurranse og opprettholder dermed ledelsen på nordmannen i utforcupen.

– Dette gjør at det blir vanskelig for meg å slå Feuz, men det er ikke umulig, sa Svindal til Aftenposten etter løpet.

Svindal skryter av lagkameraten Kjetil Jansrud, som fulgte like bak, på fjerdeplass.

– Kjetil kjører bra hele veien, men han treffer ikke så bra i den første svingen vi ser herfra, og har ikke så bra fart ned i bunnen. Da kommer han de hundredelene bak.

Misfornøyd Kilde

Alexander Aamodt Kilde ble til slutt nummer 20, over sekundet bak vinneren Thomas Dressen.

– Det er ikke så veldig bra. Jeg prøver å stå imot vinden, men når farten øker er det vanskelig. Jeg sliter litt om dagen, nå er det bare å stå løpet ut og holde fokuset på utviklingen min.

Kilde er imponert over dagens vinner.

– Han er i form og det er veldig typisk ham og gjøre det bra når det blir veldig kaldt i luften og tørrere i snøen. Da får han utstyret til å løpe skikkelig, og det er kult, sier han.