SEIRET I POLEN: Andreas Mikkelsen tok sin andre VM-seier i karrieren (arkivfoto). SEIRET I POLEN: Andreas Mikkelsen tok sin andre VM-seier i karrieren (arkivfoto). Foto: Micke Fransson, TT / NTB scanpix

Mikkelsen vant Rally Polen

Rallyføreren tok sin andre VM-seier i karrieren.

Den norske rallyføreren Andreas Mikkelsen (Volkswagen) tok sin andre VM-seier i karrieren da han vant Rally Polen søndag.

– Vi jobbet så hardt hele helgen. Vi ga alt. Det var en krig på den nest siste etappen, og til slutt handlet det om flaks. Dette er en helg jeg aldri vil glemme, sa Mikkelsen etter målpassering.

Volkswagen-føreren var 21,3 sekunder bak ledende Ott Tänak fra Estland før søndagens fire avsluttende etapper, men etter at Tänak fikk en punktering på den nest siste etappen og tapte over 40 sekunder, var nordmannen i suveren ledelse.

– Jeg var lei meg på hans vegne. Derfor sa jeg før den siste etappen at jeg vet hvordan han har det. Det var det samme som skjedde med meg i Sverige, påpekte Mikkelsen.

Mikkelsen hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen før den siste etappen, og vant dermed sin andre VM-seier i karrieren. Den første kom i Spania i oktober i fjor.

27-åringen endte til slutt 26,2 sekunder foran Tänak, og avanserer til 2. plass i VM-sammendraget. Mikkelsens teamkamerat i Volkswagen, Sebastian Ogier leder.

Mads Østberg slet på glatte og regnvåte veier i Polen og ble til slutt nummer åtte.

– Under disse forholdene hadde jeg ikke kontroll. Jeg følte meg som en passasjer og er glad for å ha kommet meg gjennom dette rallyet. Det er noen av de verste værforholdene jeg har sett, sa Ford-føreren.

(©NTB)

Vis fakta ↓
Rally Polen søndag (VM-runde 7 av 14), sluttstillingen søndag: