Nora (t.v.) og Thea Mørk. Nora (t.v.) og Thea Mørk. Foto: Mette Bugge

Nora Mørk ble banens beste i gjensynet med Larvik. Men hun er mest imponert over søsteren

To søstre på hvert sitt lag. Nora Mørk og Györ ble vinner til slutt.

Larvik-Györ 25–26

LARVIK: – Nå gleder jeg meg bare til tvillingtid, sier Nora Mørk etter ettmålsseieren over søster Thea og Larvik.

For det var tøft å møte ikke bare Thea, men sine gamle lagvenninner i vestfoldklubben hun var en del av i syv år.

Fra mandag skal søstrene på landslagssamling, men først måtte lagene gjennom en prestisjekamp.

Nora Mørk (t.v.) mot tvillingsøster Thea Mørk. Tøff kamp for begge, siden de er på hvert sitt lag. Foto: Mette Bugge

Begge er allerede klar for kvartfinalen i Champions League.

Scoringer betyr ikke så mye

Nora Mørk stilte med sitt «fighting face» i Larvik Arena. Hun bommet riktignok på et straffekast da det var igjen et drøyt minutt.

3500 tilskuere i en fullsatt Larvik Arena holdt pusten. Så ble det likevel ettmålsseier til gjestene, og etterpå omfavnet Nora og Thea hverandre.

Nora Mørk med sine seks mål, tvillingsøsteren med 5.

– Jeg er så imponert over Thea. Hun har virkelig tatt store steg, sier den mest kjente av dem.

Györs gode høyre bakspiller, som har utviklet seg til å bli en forsvarsspiller også, syntes dennekampen var myue bedre enn det første møte i Ungarn.

Da ble det uavgjort.

– For meg betyr ikke scoringene så mye. Det er viktigere at jeg blir god i forsvar, sier hun.

Den hjemvendte stjernen ble for øvrig kåret til banens beste.

Fighting face slik vi kjenner henne

– Nora var effektiv i skytingen sin, og ofte nest sist på ballen, sier tidligere landslagstrener Marit Breivik.

I likhet med mange andre var hun overrasket over at hjemmelaget hang så godt med i denne Champions League-kampen. For to av lagets sentrale spillere, Amanda Kurtovic og Sanna Solberg er på sidelinjen på grunn av skader.

Men selv om Larvik kom bakpå 1–4 fra start, tok laget seg sammen. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var anfører, ikke minst som sikker straffekastskytter. Hun endte med 11 mål.

Hun ble kåret til Larviks beste.

Linn Kristin Riegelhuth Koren er alltid på hugget, og glad for hver eneste scoring, Nummer 8 er Karoline Dyhre Breivang. Foto: Mette Bugge

Og når hun løpet hjemover etter scoring, med begge armene i været, like entusiastisk hver gang, er det som en injeksjonssprøyte på resten av laget.

Vanskelig å møte sin egen søster

Nora Mørk var nervøs på forhånd, akkurat som hun var i den første kampen i Ungarn, da det ble uavgjort.

Og fordi hun som bakspiller på høyrekanten var på samme side som sin tvillingsøster Thea, som er kant i Larvik, var det litt ekstra spesielt å være tilbake i hallen hun kjenner så godt.

Pauseresultatet 12–14 til gjestene viste at Larvik fortsatt holder god klasse mot et lag som har mange stjerner.

– Jeg vet bedre enn noen andre hvor vanskelig det er å vinne i Larvik Arena, sier hun, og løper raskt bort til familie og gamle venninner.

Men hun rekker å få med at hun er imponert over Thea om dagen, den raske vingen med det gode mottaket i kontringer.

Selv om det sto 20–25 i Györs favør fem minutter før slutt, viste målvakten Sandra Toft klasse. Og nerven i oppgjøret holdt seg helt til slutt.

Stolt av eget lag

– Jeg er så stolt av det vi klarte å få til mot verdens beste lag, og ikke minst at det kom så mange tilskuere i et oppgjør som ikke betydde noe, sier Larviks Gro Hammerseng-Edin.

Bautaen gjorde sin del av jobben, og fem mål noterte hun seg for.

Men hva nå for Larvik? Klubbens fremtid kan bli enten – eller. Fire spillere forsvinner helt sikkert, minst to andre kan komme til å gjøre det.

For mens de to landslagsspillerne Sanna Solberg og Sandra Toft (Danmark) har signert med danske Esbjerg, legger Anja og Gro Hammerseng-Edin opp.

Sistnevnte, som er kaptein i vestfoldlaget, gjør det på grunn av helseproblemer. Hun har i mange år slitt med hoftene, men har likevel vært en fast spiller.

Spennende hva det blir til

Utenom det tyder mye på at Amanda Kurtovic og Thea Mørk sier takk for seg. Sistnevnte er svært ønsket av søster Nora i nettopp Györ.

Selv om Thea Mørk har stått i skyggen av sin mer kjente søster, har kantspilleren i Larvik også fått landskamper, og stadig utviklet seg i Larvik.

– Jeg vil ikke fortelle dere hva det blir til, ler Nora Mørk.

Larvik kan imidlertid ta sin 19. seriemetertittel om 14 dager, da laget skal møte Sola på bortebane. Det er i så fall en seier som vil gi en ny billett til Champions League neste sesong.

Sikkert er det i alle fall at klubben har fått hjelp til å komme ut av sine økonomiske problemer.

Kommunen gikk nylig inn med to millioner kroner, fordi Larvik ser viktigheten av denne merkevaren. Riktignok hadde LHK ønsket 2,5 millioner, men de sist 500.000 kronene mener de fleste skal fikses.

Tøffere er det da med spillematerialet kommende sesong.

Thea Mørk var også god. Her med Tine Stange. Foto: Mette Bugge

Frafjord leder an

Fordi det var så mange løse brikker, gikk landslagets strekspiller Marit Malm Frafjord tidlig ut og sa at hun blir. Det samme har Tine Stange, Linn-Kristin Riegelhuth-Korten og Kristine Breistøl gjort.

Nå venter Norges beste lag på blant andre Karoline Dyhre Breivang. Hun ble mor for fire måneder siden, trente nesten inntil fødselen, og var tilbake på banen for en måned siden. Hva de to gjenværende målvaktene Alma Hasanic og brasilianske Gabriela Dias Moreschi bestemmer seg for, er heller ikke avklart.

Trener Tor Odvar Moen og styret har en jobb å gjøre den neste perioden.