Nysigneringen og debutant Kristian Eriksens scoring i det 49. minutt mot naborivalen ble nemlig avgjørende da moldenserne søndag kveld utvidet seiersrekken til fem strake kamper og samtidig befester sin posisjon som Norges beste lag.

– Fantastisk. Det er derby og mye følelser for Molde- og Kristiansund-fansen. Å gi dette til Molde-fansen er så deilig, sier matchvinner Eriksen til Discovery etter kampen.

I tillegg til sliteseier og soleklar tabelltopp i dag har Molde heller ikke tapt en kamp siden 7. mai.

– Åpner jeg kjeften, får jeg rødt kort

For Kristiansund ser det imidlertid blytungt ut. De har hatt en positiv kurve siste ukene, men er nå raskt nede på jorden igjen. De ligger fortsatt desidert sist og klarte ikke å utnytte at tabellnaboene Jerv eller HamKam tapte denne helgen.

– Vi hadde kampen i kampen i vår hule hånd. Så inviterer vi dem inn i kampen. Vi møter det beste laget i Norge. Det er ikke unormalt at de får litt. Men det er synd måten det skjer på, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Discovery.

Han var mest opptatt av at Faris Pemi fikk det som så ut som et helt feilaktig rødt kort på tampen av kampen da hjemmelaget jaktet sin tredje scoring og utligning.

– «Farsken», det irriterer meg sånne situasjoner på slutten der. Det er maksimalt et frispark. Jeg vil ikke si så mye om den saken, men det kan ikke være sånn at guttene med fysikk ikke får bruke den. Det er det samme når vi prøver å snakke med ham (dommeren) også. Han er helt uimottagelig i kommunikasjonen, sier Michelsen og fortsetter:

– Og åpner jeg kjeften, så får jeg rødt kort. Det må gå an å ha en kommunikasjon. Det er maks et gult kort. Det håper jeg de erkjenner i garderoben etterpå også. Og tenker «sorry, vi gjorde en feil» slik at vi slipper å bli belastet i ettertid.

SLITER: Kristiansund-trener Christian Michelsen, her underveis i søndagens kamp mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Michelsen ble for øvrig spurt av kanalen om han følte han var rett mann til å snu situasjonen for Kristiansund. Han ble tydelig oppgitt og irritert.

– Det spørsmålet får du stille til noen andre. Herregud, svarte treneren.

Dommer Kristoffer Hagenes erkjenner feil i situasjonen der Pemi ble utvist. Han forteller at han har en vinkel til hendelsen der han ser en veldig klar og tydelig arm mot halsregionen på motspilleren like før treffpunkt. Så mister han armen av syne.

– Men det ser ut som et klart og tydelig rødt kort fra min vinkel og der jeg ser hele armbevegelsen, sier han innledningsvis før han fortsetter:

– Så har vi også sett bilder. Vi har hatt Michelsen og spilleren som ble utvist inne i garderoben. Og vi er de første til å si at der ble vi lurt. Som jeg sier til Christian: Ingen har lyst til å vise ut noen på feil grunnlag. Vi må være sikre. Det var jeg der og da. Fra min vinkel var det soleklart. Men så blir jeg lurt, for det er ikke noe treffpunkt. Det er kort fortalt min side av saken.

I HARDT VÆRT ETTER DETTET KORTET: Kristoffer Hagenes, her etter å ha vist ut Faris Pemi i det 88. minutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Hagenes svarer også på KBK-trenerens påstand om at han ville fått rødt kort «om han åpnet kjeften» og at dommeren var «helt uimottagelig i kommunikasjonen».

– Jeg skal ikke gå så langt inn på den påstanden. Men det er nok sagt umiddelbart etter kampen. Jeg har ikke hatt noen dialog med Michelsen under eller rett etter kampen, heller. Her tror jeg rett og slett det er en skuffet trener som uttaler seg. Jeg har hatt en fin samtale med ham i garderoben i etterkant.

På spørsmål om hva som skjer med Pemi og en mulig karantene, svarer Hagenes at dommerne sender sin rapport til Norges Fotballforbund.

– Og i vår rapport står det det jeg ser og det jeg har sett i ettertid. Så er det NFF som håndterer det videre. Jeg kan ikke uttale meg noe hva som skjer etter det, sier han.

Drømmestart

Men det så riktignok bra ut for Kristiansund i innledningen av kampen. Hjemmelaget leverte en regelrett sjokkåpning mot et tafatt Molde.

Allerede etter 16 minutter stod det 2-0 til hjemmelaget etter scoringer av Andreas Hopmark og Bendik Bye.

Kraftig irritert i pausen

Men sakte, men sikkert jobbet trener Erling Moes menn seg inn i kampen igjen. Til pause hadde serielederen utlignet etter scoringer av Eirik Haugan og David Fofana etter en corner og straffespark. Straffesparket fikk de for øvrig tildelt etter en svært klønete hands av KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

Molde-trener Erling Moe var likevel ikke fornøyd i pauseintervjuet med Eurosport.

– Vi holder på å gi bort kampen her, sånn går det ikke an å holde på. Vi spiller på oss usikkerhet etter en relativt god start. Vi gir bort to mål. Det er utilgivelig. Så viser vi karakter. Men vi må få opp balltempoet, det så ut som vi gikk i halvsøvne de første 45 minuttene.

SEIER I SLITEKAMP: For Molde-trener Erling Moe, her underveis i kampen mot Kristiansund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Nysigneringen avgjorde

Han fikk svar nesten umiddelbart i den andre omgangen.

Det var faktisk Molde-keeper Jacob Karlstrøm som noterte seg for en målgivende. Fra eget felt slo han mot Kristian Eriksen. Den tidligere HamKam-spilleren, som VG nylig har rapportert ble klar for Molde for 15 millioner kroner og som for dagen spilte i en midtbanerolle, fintet ut Andreas Hopmark og lot ballen sprette over ham.

Deretter parkerte han Hopmark i ren løpsduell, fosset mot mål og hamret ballen i lengste hjørne.

Molde-trener Erling Moe hadde denne dommen over Eriksen:

– Han scorer målet. Det er fantastisk. Men de som skal ha bestemannspremien i dag er publikummet vårt. Så er det godt at Kristian kom seg i gang. Og det er godt han får satt den. Da er han «inne i det» med en gang, sier Moe.

Etter 3–2 scoringen bølget kampen frem og tilbake, men begge lagene slet på den siste tredjedelen og klarte ikke skape de store farlighetene. Det mest spesielle som skjedde var at Faris Pemi i det 88. minutt fikk rødt kort i duell med Molde-forsvarer Eirik Haugan. Men noen flere scoringer ble det ikke.

PS! Kommende torsdag sender VG+ Sport Moldes returoppgjør i tredje runde av Conference League-kvalifiseringen.