Det ble en uforglemmelig kveld for både gamle og unge elskere av Liverpool.

Firmino noterte sine to første scoringer i Champions League 2022/23 og hadde i tillegg et eventyrlig forarbeid til 1–3 - før Mohamed Salah kom inn fra benken og laget det kjappeste hat trick i Champions Leagues historie.

• 1–1: Firmino står ved første stolpe og styrer inn ballen med hodet på vakkert vis etter .Kostas Tsimikas’ presise hjørnespark. 1–1 var også pauseresultatet.

• 1–2: Firmino møter et perfekt innlegg fra Joe Gomez og setter ballen forbi 40 år gamle Allan McGregor i Rangers-målet.

• 1–3: Fabinho slipper til Carvalho, som igjen finner Firmino, som med en hælflikk sender ballen videre til Darwin Núñez, som bare kan sikte godt og sende ballen i mål fra 15 meters hold. Kampen er punktert.

• 1–4: Firmino er byttet ut - men Mohammed Salah viser teknikk på øverste hylle når han tar ned ballen og dundrer ballen mellom beina på keeper.

• 1–5: Salah står rolig og skyter. Skuddet er kanskje ikke så veldig imponerende, men går forbi 40 år gamle McGregor i Rangers-målet.

• 1–6: Med venstrefoten setter Salah ballen bort i lengste hjørne, der ballen kysser stolpen på vei inn i nettmaskene.

• 1–7: Helt på slutten skal Harvey Elliott (19) få sin første scoring - etter en VAR-sjekk. Salah prøver seg først, og returen fra Rangers-keeperen setter Elliott i mål.

Heldigvis var ikke Arbeidstilsynet på plass og målte lydnivået på Ibrox i Glasgow. Skottene sørget for en utrolig atmosfære, og stemningen steg til himmels da Scott Arfield laget 1–0 - Rangers' første Champions League-mål på 12 år.

GODE BUSSER: Joe Gomez og Roberto Firmino feirer det fantastiske 1–2-målet til Liverpool. Foto: Steve Welsh / Pa Photos

Der og da øynet både supporterne og manager Giovanni van Bronckhorst et håp om å ta poeng mot overmakten.

Men Liverpool slo tilbake, først og fremst takket være Firmino, som bare spilte de første 70 minuttene.

Det var nok.

Så kom Salah - Sim-Salah-Bim - og et scoringsshow i særklasse.

Måten som egypteren jublet på, viste at det betydde mye for ham - etter en høst som ikke har vært noen fest.

En annen god innbytter var Diogo Jota, som kom inn og hadde tre målgivende.

– Det er ikke dårlig å vinne 7–1 her. Alle forventet at vi skulle vinne, men vi tar en kamp om gangen. Vi vet at vi er i en tøff periode, sier Virgil van Dijk til BT Sport etter storseieren. Liverpool ligger så langt på 10. plass i Premier League.

Det skal legges til at Rangers var maksimalt uheldig da de mistet sin gode midtstopper Connor Goldson i sluttsekundene av en 1. omgang der skottene hadde vist pågangsmot og innsatsvilje mot de prominente gjestene. Erstatteren Leon King fikk kjørt seg skikkelig.

Liverpool vant 2–0 hjemme på Anfield, og skulle prøve å følge opp det på utebane. Det endte med kalasseier. Rangers på sin side har tapt sine fire første kamper og er sjanseløse på avansement.

Jürgen Klopp hadde valgt å sette inn Joe Gomez, Ibrahima Konaté og Roberto Firmino siden kampen for ei uke siden.

Til helgen skal Liverpool møte Manchester City. Det blir andre boller.

– Målene var eksepsjonelt. Det er en kveld da ting fungerer for oss. Det forandrer stemningen, og det er bra. Men vi vet alle hva som venter søndag, sier manager Jürgen Klopp ifølge BBC.

– Det kommer til å bli noe annet. Men det er bedre å gå inn i det med følelsen fra i kveld.

PS: Den gamle hat trick-rekorden i Champions League tilhørte Lyons Bafétimbi Gomis, som brukte åtte minutter da Dinamo Zagreb ble slått 7–1 i 2011. Også det på bortebane.