Karsten Warholm har vist lovende form i det siste. Karsten Warholm har vist lovende form i det siste. Foto: NTB SCANPIX

Warholm jakter fortsatt på rekorden

Karsten Warholm var 12/100 bak norgesrekorden under Bislett Games. I dag får han en ny sjanse i Russland.

Vi snakker om norgesrekorden på 400 meter, som fortsatt innehas av Quincy Douglas og er fra 1999. Den lyder på 46,11 sekunder og alle i det norske fri­idrettsmiljøet venter nå på at supertalentet fra Dimna; Karsten Warholm skal slette rekorden.

46,23 sekunder noterte 19-åringen under Bislett Games for ei uke siden. I dag stiller Karsten for Norge under Super League der 12 nasjoner skal utkjempe en lagkamp.

– Jeg kommer til å gå «all in» på 400 meter. Det blir nok til at jeg går beinhardt ut fra start. Jeg må jo bare prøve for å se om det holder helt inn. Målet er sjølsagt ny norsk rekord, sier den alltid offensive unggutten.

Han ble hengende langt bak på Bislett, derfor velger Karsten en annen taktikk i russiske Cheboksary.

– Jeg vet ikke om jeg kommer i A— eller B-heatet, men uansett så blir det et sterkt felt å løpe i, sier Warholm.

Som blir den mest aktive av de norske under helgens konkurranser.

Tre andre øvelser

I tillegg til 400 meter skal Karsten hoppe lengde i dag, mens han løper 200 meter og en av stafettetappene på 4 x 400 meter søndag.

– Jeg føler meg i bra slag og har troa på gode prestasjoner i Russland, sa Karsten som vi snakket med under mellomlanding i Tyskland torsdag ettermiddag.

Det norske laget vil trolig havne på jumboplassen i helga ettersom laget er svekket, særlig på herresiden.

Toppnavn som Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen har meldt forfall. Og spydesset Andreas Thorkildsen har gitt beskjed om at han står over alt i 2015. ## Invitert til Mannheim

Etter oppgavene i Russland står ett internasjonalt stevne på programmet for Warholm før EM i Eskilstuna 16. til 19. juli. Der han stiller både i tikamp og på 400 meter.

– Karsten skal delta under et juniorstevne i tyske Mannheim neste helg. Dit er han invitert. Norge stiller med seks, sju utøvere i stevnet, sier Arve Hatløy, Warholms trener. Han blir hovedleder for den norske troppen i Tyskland.