Dennis Hauger med pokalen fra det åpne tyske mesterskapet. Dennis Hauger med pokalen fra det åpne tyske mesterskapet. Foto: Privat

Nå skal stortalentet Dennis (13) til slottet og møte kongen

Dennis Hauger (13) møter kong Harald på slottet fredag. Tenåringen er ingen hvem som helst.

Han blir regnet for et av verdens største gokarttalenter, og foranledningen for audiensen er denne: Norges Motor Klubb (NMK) har rundet 100 år denne måneden.

Nå har forbundets president Glenn Mellegaard og generalsekretær Heidi Engedal valgt å ta med seg unggutten og to andre kjørere til slottet. Andreas Flåta Meyer (17) driver med motocross, og Ada Marie Hvaal (19) er god i rallycross. Trolig kommer kong Harald til å høre mye mer om dem i fortsettelsen. Han ble forøvrig selv æresmedlem i NMK i 1955.

Ble tilbudt sete

Dennis Hauger begynte å kjøre ATV da han var to år gammel, motocross da han var fire og gokart som femåring. Første kartingseier ble kjørt inn da han var åtte. Mellom 2011 og 2013 kom han på pallen i 62 av 70 løp i Norge. Han er for lengst oppdaget internasjonalt.

— Formel 1-speidere kommer til å se på ham under VM i gokart som går i Bahrain fra 14. til 19. november, sier Harald Huysmann, som selv har drevet med motorsport hele livet, og som vet godt hva som rører seg.

I full fart på banen. Foto: PRIVAT

Dennis Hauger vant det åpne tyske mesterskapet i år, og er den yngste som noen gang har gjort det. Riktignok kjørte han ikke i seniorklassen, men i klassen 13–15 år.

— Han kjørte mot sjåfører som har vært med i et par år. Han vant klassen som også Michael Schumacher har vunnet, sier en imponert Huysman.

Nordmannen ble yngste vinner noensinne i mesterskapet over fem runder, der 75 førere fra over 25 nasjoner deltok i klassen. Det åpne, tyske mesterskapet regnes som tøffeste nasjonale mesterskapet, med 75 kjørere fra 25 land.

Tenåringen fra Aurskog holdt også på å bli europamester, helt til noen tekniske problemer dukket opp helt på slutten. Da ble han nummer fire.

Omtalt mange steder

Flere av verdens motorsportmagasiner har skrevet om den talentfulle kjøreren fra Norge, som allerede er fabrikkskjører. Det største magasinet omtalte ham som en av verdens fire beste kjørere i fjor. Da var nordmannen bare 12 år gammel.

— Mens andre som vil inn i motorsporten må betale for å få et sete, er det en fabrikk som dekker ungguttens kostnader, opplyser Huysman.

Dennis, som kommer fra Aurskog, har lenge vært et navn også i NMK.

— Dennis viste seg allerede da han kjørte sommercupene våre som liten, forteller generalsekretær Engedal.

Hun sier at det var viktig å få med unge kjørere til slottet.

— Det er jo de som er fremtiden vår. NMK har for øvrig 13.000 medlemmer, fordelt på 104 klubber. 100-åringen satser på mange «kjøretøyer», både med to og flere hjul. 70 klubber er med i Norges Idrettsforbund.

Dennis Hauger kan bli historisk ved å bli første nykommer (rookie) som klarer å bli verdensmester.

Pappa Tom Erik Hauger reiser mye med Dennis, og har sett en sønn som har en altoppslukt i det han driver med.

— Hans energi, interesse og fokus dreier seg om gocart, og dermed kommer resultatene, sier faren, som selv har vært aktiv i 15 år. Han kjørte bil og har syv NM-medaljer.

- Men til slottet får du ikke bli med?

— Nei, da skal jeg bare kjøre og vente utenfor.