Alexandre Lacazette sto med 11 mål i serien før møtet med fortapte Sheffield United. Åtte av scoringene har kommet på bortebane. I kveld kom det niende og tiende.

Det første fikset Lacazette da han fullførte et aldeles nydelig Arsenal-angrep.

33 minutter var spilt da Sheffield United-forsvaret ble rundspilt. Bukayo Saka leverte til Dani Ceballos som med en lekker hælflikk sendte Lacazette alene med keeper.

Sheffield United fikk låne ballen mer i 2. omgang, men imponerte ingen med forsvarsspillet da Arsenal økte til 2–0. Nicolas Pepe slapp til veldig enkelt og fikk skyte upresset. Keeper Aron Ramsdale fikk en hånd på det skuddet, men returen satte Gabriel Martinelli i mål.

Ut med skade

19-åringen fikk endelig sitt mål. Hans forrige kom i januar i fjor.

Fem minutter før slutt var Lacazette der igjen. Thomas Partey spilte franskmannen fri med en perfekt stikker. Alene med keeper og uten å se opp, satte han inn sitt andre mål for kvelden.

Det var 29-åringens 50. Premier League-mål for Arsenal.

Arsenal måtte klare seg uten Martin Ødegaard og Emile Smith Rowe i Sheffield. Begge har ankelproblemer. Da passet det dårlig at Bukayo Saka måtte gi seg med en lårskade etter 69 minutter.

– Han trengte de målene og spiller godt for øyeblikket. Dette var en perfekt oppladning til kampen mot Slavia Praha, sier Arsenal-manager Mikel Arteta om Lacazette til BT Sport.

– Jeg bommet på en enkel sjanse på torsdag (mot Slavia Praha), derfor ville jeg så gjerne score i dag, sier Lacazette selv.

Seieren betyr at Arsenal klatrer til en 9. plass på tabellen mens Sheffield United går på sitt 25. tap for sesongen.

Neste test for London-laget: Returmøtet mot Slavia Praha (1–1) i Europa League på torsdag.