I sitt livs første Grand Slam-kvartfinale tok Holger Rune det første poenget, men Ruud tok det første gamet, før nordmannen også tok det første settet veldig enkelt.

Ruud avgjorde i det fjerde settet, og da kunne familien klemme på tribunen mens Ruud knyttet armen og jublet på banen, etter et meget dramatisk tredjesett hvor det så ampert ut mellom spillerne på banen.

Ruud ristet litt på hodet etter et kjapt håndtrykk etter at kampen var over.

– Jeg startet glimrende, men så kom Holger fint tilbake og det ble en veldig tøff kamp til slutt, sier Ruud i et intervju vist på TV-sendingen etter kampen.

– Man møter på frustrerende situasjoner i hver kamp man spiller og positive. Jeg var litt frustrert i perioder når Holger hamret inn forehandvinnere og traff litt linjer her og der. Han spilte veldig bra og jeg fikk ikke gang det spillet jeg ønsket på grus. Det var frustrerende. Det var litt ekstra press i dag, men jeg er veldig fornøyd med å komme meg videre, sier Ruud.

Det var ingen tvil om at Rune irriterte Ruud veldig med sin voldsomme oppførsel. Dansken ville også ha sjekket baller som åpenbart var ut. Ved sideskiftet etter 4–5 i tredje sett snakket Ruud litt til Rune. TV-bildene viser at dansken svarte: «Don’t talk to me».

DANSK SENSASJON: Holger Rune under kvartfinalen mot Ruud. Foto: GONZALO FUENTES / Reuters
  • French Open sendes på Discovery+, samt Eurosport Norge og MAX.

Den danske tenåringen snakket stadig i retning tribunen, der moren satt. Hun har fulgt ham tett hele karrieren. Det toppet seg med at 19-åringen fra Danmark ropte på dansk: «Forlat hvis du ikke vil hjelpe» i retning moren, som deretter forlot arenaen. Danske aviser slo med en gang fast at han kastet ut moren. Det samme gjorde VG og andre norske medier.

I pressesonen etter kampen avviste Rune at det ikke var moren han snakket til, men at det var «noen» på tribunen, men han var veldig utydelig og lite konkret på hvem det var.

– Det var ikke til min mor, det var til en helt annen, hevder Rune til dansk presse, men vil ikke si hvem.

Den danske sensasjonen slo kraftig fra seg og serverte også noen saftige returer. Men Ruud holdt stort sett hodet kaldt og forehanden varm.

Den svenske tennislegenden Mats Wilander, som vant French Open tre ganger, hyller Ruuds evne til å bevare roen.

– Jeg er veldig imponert over hans følelsesmessige sinnstilstand. Han lot seg ikke rive med. Dette er en kamp han på papiret bør vinne, spesielt over fem sett. Holger Rune tar mye risiko og er helt klart en veldig talentfull spiller, men kanskje en litt for emosjonell spiller i mine øyne. Casper spilte ikke på sitt beste, men han trengte heller ikke å spille på sitt beste. Han visste at hvis han holdt nivået sitt på 90 prosent av toppnivået, så ville det være godt nok, sier Discovery+-eksperten i studiosendingen etter kampen.

– Den reaksjonen jeg så fra Casper i løpet av de fire settene er veldig positiv, og det er et godt grunnlag å bygge videre på. Uavhengig om han går videre mot Marin eller ikke.

SVENSK LEGENDE: Mats Wilander vant totalt syv Grand Slam-titler som singlespiller. Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

I semifinalen møter Ruud kroaten Marin Cilic, ranket som nummer 23 i verden (Ruud er på åttendeplass). Han vet hvordan det er å spille seg til en finale, 33–åringen vant US Open i 2014.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, og forhåpentligvis kan det gå enda lenger, sier Ruud.

– Det er en stor dag for norsk tennis. Vi fikk også Ulrikke Eikeri i finalen i mixed doubles i dag, så hun er enda et steg foran meg.

Ruud har slått Cilic de to gangene de har spilt mot hverandre tidligere.

I PARIS: Casper Ruud slo danske Holger Rune i en vill kvartfinale. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Den danske 19-åringen lot seg ikke vippe av pinnen av Ruuds enorme førstesett, selv om han ble spilt fullstendig av banen av Ruud og hans enorme forehand. Da Rune utlignet til 3–3 i andre sett, knyttet han neven og skrek fornøyd før han dro med seg publikum i en solid runde applaus. Litt ut i andre sett hadde han åpenbart spilt av seg nervene og på seg selvtillit.

De fikk oppleve å spille for en nesten fullsatt hovedbane, Court Philippe-Chatrier var nesten halvfull da de startet, men i løpet av første sett ble den fylt opp for å se «kampen om Skandinavia» som startet så sent som 2130.

Men i andre sett var Rune tilbake, og han klinket til med et blankt sistegame og tok settet 6–4. Og da var danske medier på jobb.

«Kjempeglede og jubel i Holger Runes spillerboks, agent, mor, storesøster, trener og resten av temaet knytter neven, dansken er fullstendig tilbake i kampen, og stadion elsker det og reiser seg opp i glede, meldte danske Ekstra Bladet i sin tekst-live.

Rune stormet videre i tredje sett. Men Ruud er veldig bevegelig på banen og han vet hvor linjene står. Da Rune ledet 3–2 i tredje sett, spilte Ruud dansken helt ut da han utlignet til 3–3. Så brøt Ruud serven til dansken, nok en gang som resultat av en fabelaktig forehand. Og da var det Ruud sin tur til å skjære en «den-satt-grimase» og knytte neven.

Men Rune slo tilbake med en «drop shot» som Ruud returnerte, men da satte dansken ballen forbi nordmannen som var utspilt.

Dansken hadde tidvis litt rebelsk oppførsel. Med ekstra høye jubelrop, ønske om å sjekke om baller var inn eller ut.

Det ble et dramatisk sett som ble avgjort med et ble tiebreak. Ruud presset Rune til å gjøre feil, og limte flere slag inntil linjen. Og da Ruud tok poeng og tiebreaket jublet han ekstra høyt og holdt armen knyttet litt ekstra lenge, det var som om han ville fortelle Rune noe.

I det fjerde settet holdt Rune unna frem til 3–3, men da sa Ruud takk og farvel og tok tre strake game.

  • I den andre semifinalen spiller Rafael Nadal mot Alexander Zverev.