Silje Opseth, som var nummer tre etter førsteomgang, endte til slutt på 8.-plass i normalbakke-rennet på Lillehammer. Men allerede før konkurransen la Opseth ut en historie på sin Instagram-profil hvor hun filmet tilskuere som forlot anlegget.

«Hvor skal dere? Rennet vårt er i ferd med å starte...», skrev Opseth.

Hun er ikke den eneste som lar seg frustrere. Mange bekymrer seg over at kvinnehopp ikke får den oppmerksomheten det fortjener.

Landslagssjef Clas Brede Bråthen sier til VG dette er noe som bli bedre.

– Først og fremst er det hyggelig at det er en del som ser på herrerennet vårt. Jeg ønsker ikke å rette noen pekepinn mot publikum, for jeg skjønner at det går mye tid. Dette er en av tingene vi må se på rundt hvordan vi kan utvikle jentedelen av idretten vår videre. Det er en fryktelig dårlig opplevelse for jentene våre å bli møtt med tilskuere som går hjem. Vi burde klare å finne andre løsninger på dette. Det er dårlig på alle mulige måter, sier Bråthen til VG.

Akkurat hvilke konkrete løsninger Bråthen ser for seg vil han foreløpig ikke dele før de har fått gehør hos FIS. Han er likevel klar på at de må tenke utenfor boksen for å bedre situasjonen.

– Vi må ta hodet ut av boksen og forsøke å tenke konstruktivt. Det er mange måter å gjøre det på, men til syvende og sist vil vi øke verdien på sporten vår. Der ligger det mye potensial hos jentene. Vi, og da mener jeg FIS, må slutte å være for konservative i tankegangen. Jeg lar meg undre over at vi omtrent sier nei til penger inn i sporten vår ved å ikke ta jentene på alvor, sier Bråthen, som understreker at de forhåpentligvis nærmer seg et flertall rundt flere konkrete forslag.

Viaplay-kommentator Petter Tenstad var speaker under kveldens renn på Lillehammer. Mens jentene hoppet i førsteomgang, publiserte han en video på Twitter hvor man så et tilnærmet tom anlegg i Lysgårdsbakken.

– Det er ikke noen overraskelse, men det er trist å se at alle går hjem. Samtidig kan man forstå at det blir en lang dag. Det er jo kaldt, sier Tenstad til VG.

Se klippet her:

Han forteller at tilskueropplevelsen kunne vært mye bedre, dersom sentrale aktører hadde latt det skje. I kveld gikk det en time og 45 minutter fra herrene var ferdig med sitt siste hopp til kvinnene var i gang.

Tenstad er sikker på at det er der mye av nøkkelen ligger.

– Norge og den lokale arrangøren ville gjerne gjennomføre annenhver omgang. Det har vært gjort før her på Lillehammer, og da ville begge rennene vært ferdig på cirka tre timer. Slik det er nå, blir det fryktelig mye venting. Man kan håpe at dette lar seg løse i fremtiden, men man ser at kvinnehopp ikke får den oppmerksomheten det burde, sier han, før han fortsetter:

– For å komme noen vei må man tørre å satse. Der synes jeg både det norske skiforbundet og de norske TV-aktørene er gode. Dessverre er det ikke slik ute på kontinentet, og da får det ikke ordentlig fotfeste.

Bråthen forteller at konseptet med annenhver omgang har vært testet ut tidligere. Da uten særlig hell.

– Det ble gjort i Holmenkollen for noen år siden. Nå sier jeg derimot ikke at det er noe som ikke kan fungere i fremtiden.

Testand får støtte av sin tyske kollega, Luis Holuch. Han skriver på Twitter at Raw Air er et prakteksempel på hvordan dette kunne fungert.

– Det er bare synd å se hvordan tyske TV-stasjoner ignorerer jentene helt, skriver han på mikrobloggnettstedet.

Marita Kramer vant rennet. Thea Bjørseth ble beste norske på 6.-plass. Det var også karrierebeste for henne. Anna Odine Strøm ble nummer 21.