– Det var en opplevelse det, sier Østberg til VG og smiler lurt.

På sin egen bursdag, 9. november, klinket Østberg til og slo sin gode venninne på intervalløkten.

– Det var en god følelse, sier Østberg.

Ragnhild Haga var også med på økten, men Østberg vil ikke avsløre hvem som ble nummer to og tre.

Elghufs er hoppende løping i motbakke med staver, og med et godt fraspark. En imitasjon av diagonalgang på ski.

KLAR FOR LILLEHAMMER: Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen foran verdenscuprennene i Lillehammer torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Mens landslagsdamene har mistet henne som gikk foran på trening og viste resten av landslaget hvor listen for verdens beste lå, så trener Østberg jevnlig med Johaug.

32-åringen fra Gjøvik, som har bodd i Oslo mange år, mistet landslagsplassen i vår.

– Jeg har trent med Therese i mange år, det er ikke noe nytt for meg. Jeg har bare fortsatt med det. Så har hun, heldigvis for meg, blitt i litt dårligere form. Så for en gangs skyld kan våre veier krysses der, så min form kan bli bedre. Men Therese er fortsatt i bra form, men en del dårligere enn den var, sier Østberg.

– Hvordan reagerte Johaug da du slo henne for første gang?

– Jeg tror hun syns det var greit. Kanskje det var en bursdagsgave til meg, at jeg endelig kunne slå henne, svarer Østberg og ler.

VM I SMIL: VM i Seefeld ble formidabelt for Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug, her etter VM-gullet til Johaug på 15 kilometer, Østberg tok sølv. Østberg måtte stå over VM i 2021 og OL i 2022 på grunn av mangler i helseattesten. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Østberg har slitt med å få helseattesten godkjent i tre år og har konkurrert litt til og fra, nå er hun tilbake igjen. I Lillehammer skal hun gå 10 kilometer enkeltstart friteknikk fredag og 10 kilometer klassisk fellesstart søndag. Og hun har vist at hun har noe på gang. I verdenscupåpningen i Ruka hadde hun tredje beste tid på jaktstarten og endte på 11. plass, bare Frida Karlsson og Jessica Diggins gikk fortere.

– Jeg har ikke vært bekymret for matching på trening, sier Østberg.

Mens landslagsdamene gikk rundt i sportsklær med sponsorlogoer under pressetreffet torsdag, så hadde Østberg på seg en svart høyhalset genser.

Østberg er giret. Hun vil hun helst gå alt, men det kan hun ikke. Østberg er enig med trenerne i at hun må matches litt forsiktig før jul. Det kan bety at hun dropper Tour de Ski:

Før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen for to uker siden hadde hun ikke gått skirenn siden Davos i desember i fjor.

– Jeg vet at jeg mest sannsynlig kommer i best form med å gå skirenn, så skal jeg prøve ikke å gå så mange skirenn, så det blir en tosidig greie, sier Østberg.

I VM i Planica i februar og mars neste år er målet medalje. Hun håper på en pallplass eller flere før VM.

– Det er greit å vite at jeg har vært på pallen før jeg drar dit, sier Østberg.

Men det viktigste er at hun føler fremgang akkurat nå. Men det er bare to og en halv måned til VM.

  • Kvinnene går 10 km fri teknikk fredag klokken 11. Herrene går kl. 12.45.