– Ubehagelig finale å se på. Det er ikke noe gøy når ryttere blir liggende lenge i asfalten, sier Discoverys sykkelekspert Andreas Staune-Mittet etter målgang i Salerno.

Med drøyt seks kilometer igjen av den femte etappen gikk flere syklister i bakken.

I midten av feltet var sammenlagtleder Andreas Leknessund fra Tromsø. Men han manøvrerte seg elegant gjennom stillestående konkurrenter og hentet seg flott inn.

Men da sykkelverden trodde det mest dramatiske på etappen var unnagjort, så gikk sammenlagttoer Remco Evenepoel i bakken sammen med flere andre syklister med to kilometer før målgang. Også denne velten unngikk Leknessund, men det var bare så vidt.

LEDER: Andreas Leknessund leder Giro d'Italia med 28 sekunder i sammendraget. Det betyr at han får sykle med den rosa ledertrøyen. Foto: LUCA BETTINI / AFP

Dramatikk og nok en stygg velt var det igjen da det var massespurt. Mark Cavendish mistet grepet og tok med seg flere ryttere få meter før mål.

Leknessund – ikke preget av velt – beholder dermed sammenlagttrøyen i Giro d'Italia.

Nordmannens forsprang til toer Remco Evenepoel er fremdeles på 28 sekunder i sammendraget etter onsdagen.

– Det er stort for norsk sykkelsport og kjempebra for Andreas å sitte i rosa, sa ekspert Andreas Staune-Mittet underveis i etappen.

TV-bildene viste en rasende Evenepoel i regnværet på glatte veier da han gikk i bakken for andre gang onsdag.

Den regjerende verdensmesteren falt også nemlig tidligere i løpet.

Ikke mange kilometer etter at starten gikk, plukket TV-kameraene opp belgiske Evenepoel som var sittende i grusen.

Grunnen til det var nemlig en hund som løp rett ut i veien med 150 kilometer igjen av løpet. Belgieren fikk raskt assistanse, og det tok ikke lang tid før han var på sykkelen igjen.

Australske Kaden Groves vant onsdagens etappe.

Leknessund ble tirsdag den første nordmannen på 42 år til å kapre den rosa trøyen i det italienske sykkelrittet. Da brøt han sammen i tårer: