FyllingenBergen-spillerne hadde mer enn nok med å stoppe hjemmelagets spillere onsdag kveld. FyllingenBergen-spillerne hadde mer enn nok med å stoppe hjemmelagets spillere onsdag kveld. Foto: SVEIN HAGEN

FyllingenBergen tapte med ni mål på Jæren

Nyopprykkede Nærbø ble for sterke.

Nærbø – FyllingenBergen 28-19

Nyopprykkede Nærbø tok alle poengene i hjemmemøtet mot FyllingenBergen i eliteserien i håndball for menn onsdag. Rogalandsklubben vant 28-19.

FyllingenBergen var store favoritter ta de tok turen til Jæren onsdag, men måtte reise hjem tomhendt etter å ha tapt med ni mål mot nyopprykkede Nærbø.

Men selv et nyopprykket lag kan bite godt fra seg, det viste Nærbø da de i sist hjemmekamp slo Elverum. Dermed var Fyllingen advart før onsdagens møte.

– Vi viste det ville bli bra trøkk og alt, så det var vi forberedt på, sier Fyllingen-trener Andreas Gjeitrem til NTB.

Han avviser at det var snakk om undervurdering fra hans lag.

– Overhodet ikke. Vi hadde tapt mot samtlige lag i de to øverste divisjonene sånn som vi spilte håndball i dag, sa en tydelig skuffet Gjeitrem etter tapet på Jæren.

Frustrerte gjestene

Det var nettopp hjemmelaget som tok initiativet i kampen og ledet med tre mål, 7-4, etter 17 minutters spill. Ledelsen økte etter hvert til fem mål, men Kristian Bolstad Aasland reduserte til 13-9 sekunder før omgangen tok slutt.

Dermed var det fortsatt kamp på Jæren.

Men Nærbø, som trenger alle poengene de kan få i jakten for fortsatt spill i eliteserien også neste sesong, var fast bestemt på å holde på ledelsen i annen omgang. Halvveis ut i annen omgang ledet Nærbø 22-16, men bare fortsatte å frustrere gjestene ut kampen.

Til slutt vant hjemmelaget 28-19.

Hjem for å trene

Gjeitrem mener de fikk en grei start på kampen defensivt, men at de var fryktelig dårlige med ball.

– Vi sliter med kontra og ankomstspillet, og vi sliter med det etablerte. Vi gjør 21 tekniske feil i en kamp uten særlig tempo, sier Fyllingen-treneren og forklarer det med «relasjonelle og individuelle ferdigheter».

– Vi kaster ballen i knehøyde til hverandre, det er manglende forståelse. Det er bare hjem å trene.

Tord Haugseng ble hjemmelagets toppscorer med seks mål. For Fyllingen scoret Aasland og Leander Myklebust Seime fire hver.

(©NTB)