Det bekrefter den norske fotballpresidenten overfor NRK.

– Han ga uttrykk for at det han mente var at jeg burde truffet ham under fire øyne i Qatar før jeg gikk på talerstolen. Eller kanskje at jeg ikke skulle gått på talerstolen i det hele tatt, men at kritikk skal rettes «face to face», sier Klaveness om møtet med Hassan Al Thawadi.

Han er sjef for arrangørkomiteen for det omstridte verdensmesterskapet i Qatar. Det sparkes i gang i november senere i år.

Etter talen, som du kan se i videovinduet øverst, gikk Al Thawadi opp på talerstolen, og uttrykte skuffelse over at Klaveness valgte å ytre sine bekymringer offentlig fremfor ansikt til ansikt.

– Vi hadde en kort og god prat om dette, at det var et poeng for oss at det ble gjort offentlig. At at kritikken ikke var rettet mot arrangørkomiteen, som jo har gjort mange ting, mot mot saken og fremtiden, legger fotballpresidenten til.

I sin bortimot seks minutter lange tale var Klaveness blant annet kritisk til tildelingen av Qatar-VM.

– Tildelingen av VM skjedde på en uakseptabel måte. Menneskerettigheter og likestilling var ikke i startoppstillingen, sa Klaveness under talen.

– Han ønsket å snakke ut om dette. Han ga uttrykk for at han synes det var skuffende. Jeg sa at intensjonen ikke var å kritisere selskapet hans i seg selv, men selve saken, og det å ha gode etiske reflekser i fotballen fremover. Men han ga uttrykk for at han oppfattet det som flengende kritikk av arrangørkomiteen, sier Klaveness til statskanalen.

Klaveness’ tale har skapt reaksjoner verden over, og Norges fotballpresident har i kjølvannet av talen blitt hyllet. Norges landslagssjef, Ståle Solbakken, er blant dem som har rost Klaveness’ tale.

Det var imidlertid ikke bare VM-sjefen i Qatar som var kritisk til Klaveness: Også generalsekretæren i Honduras’ fotballforbund, José Ernesto Mejía, var kritisk til Klaveness.

Han uttrykte imidlertid sin respekt for Klaveness overfor Dagbladet fredag.