– Jeg er gravid. Det kommer mot sommeren, bekrefter Silje Norendal med tanke på fødselen overfor VG.

Silje Norendal pådro seg bruddskader i leggen og ankelen under oppvarmingen til slopestylesemifinalen i US Open i Vail i februar. Etter å ha bitt operert i USA, oppsto det etter hvert komplikasjoner der hun hadde fått satt inn skruer og «plater» i benet.

Bruddene ville ikke gro skikkelig. I sommer fikk hun fjernet brorparten av dette, i håp om at de tiltagende smertene skulle gi seg.

– Det har vært over fem måneder med vondt hele tiden, når jeg bare går og gjør hverdagslige ting – som å gå i butikken og skulle bære en handlepose hjem, uttalte hun til VG i juli for seks måneder siden.

Etter flere legekonsultasjoner den siste tiden, har Silje Norendal besluttet å legge opp som snowboardkjører på internasjonalt nivå.

– Men denne beslutningen har egentlig ikke med skaden å gjøre, understreker hun.

Norendal, som blant annet har vunnet X Games-gull fire ganger, hadde planlagt å delta i sitt tredje OL i februar 2022. Før 2018-OL i Pyeongchang ga hun overfor VG uttrykk for at hun kunne komme til å slutte før det.

I Sør-Korea for snart tre år siden tok hun 4. plass i slopestyle og 6. plass i Big Air i sitt andre OL. Silje Norendal, som ifølge skattelistene hadde en inntekt på en million i 2019 og en formue på 12 millioner, deltok første gang i OL i Sotsji 2014. Da endte hun på 11. plass i slopestylefinalen.

SISTE OL: Silje Norendal deltok i Sotsji-OL 2014 og OL i Sør-Korea (bildet) for snart tre år siden. Planen hennes var OL nummer tre i Beijing i februar 2022. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen har vært kjærester i mange år. Etter å ha forlovet seg, planla de bryllup i Toscana sist sommer. Det avlyste de i mars, etter coronavirusutbruddet i Italia og nedstengningen av Norge. Ishockeylandslagets veteranback Alexander Bonsaksen spiller for det finske toppserielaget KooKoo, der han er kaptein. Hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen 2021/22.