Under fredagens sprint i Tsjekkia var Røiseland feilfri fra standplass på begge skytinger - og gikk samtidig glimrende i skisporet. Det holdt til seieren, foran Ingrid Landmark Tandrevold.

– Det er skikkelig deilig. Det er et år siden jeg vant sist, så det føles utrolig godt, sier hun til TV 2.

Forrige verdenscupseier for 32-åringen kom i Ruhpholding 16. januar 2022.

Froland-jenta var tilbake i januar etter nesten 300 dager uten konkurranse som følge av sykdomsproblemer.

– Jeg hadde ikke trodd dette var mulig for noen måneder siden. Jeg våknet opp i dag og kjente «fy flate, i dag vil jeg vinne». Det var deilig å ha den formen igjen. Det betyr utrolig mye. Mitt beste løp så langt i år, og det føles utrolig godt, sier Røiseland til TV 2 før hun fortsetter:

– Jeg har jo vunnet større renn, men dette er den største seieren for meg selv. Om du bare vil det nok, er alt mulig. Jeg var usikker på om jeg hadde vunnet mitt siste skirenn, og det hadde jeg ikke, oppsummerer 32-åringen.

Med tiden 19:28,4 satte Froland-jenta en suveren ledertid, som ingen kunne overgå.

– Det er to fulle hus og hun går raskest i sporet frem til skyting. Det er nesten som å se Johannes Thingnes Bø! Marte er tilbake, utbryter TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet en gang på standplass og gikk inn til en 2.-plass, 20,5 sekunder bak Røiseland. Franske Anais Chevalier-Bouchet ble nummer tre.

Det er første gang denne sesongen det er norske kvinner på pallen i verdenscupen.

Røiseland hanket med seg to VM-gull i Oberhof som en del av stafettlagene for mixed og mixed-par. Individuelt tok hun en bronsemedalje på jaktstarten.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP / NTB