Uttalelsen kom i et intervju med Lara Woods i talkSPORT og har vakt mye oppmerksomhet på sosiale medier.

Men Woods ga ham umiddelbar motstand - noe som gjorde at Red Bull-sjefen fikk muligheten til å korrigere uttalelsen sin umiddelbart.

Horner er sjef for verdensmester Max Verstappen og gift med tidligere Spice Girl Geri Halliwell.

Samtalet i talkSPORT handlet om Netflix-serien «Drive to Survive» - som har bidratt sterkt til å skape Formel 1-hysteri over store deler av verden.

Sesong fire er på vei og handler blant annet om den spennende tittelkampen i 2021 mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton. Selv om Verstappen har nektet å la seg intervjue av serien.

– Jeg har sett en forhåndsvisning av de første fire delene. Sist sesong er utrolig på grunn av rivaliseringen og det som skjer bak kulissene, sier Horner i programmet.

– Du må huske at TV gjør show ut av det hele, men den jobben har de gjort fenomenalt bra.

Så kommer den omdiskuterte delen av intervjuet:

– Formel 1 lokker en ny generasjon. Det lokker unge jenter, fordi det er alle disse unge, kjekke førerne.

– De vil bli kjent med karakterene. Det er fullstendig crazy i USA, noe som gir flere sponsorer, økte inntekter og alle baner er utsolgt. På Silverstone forsøker man å øke med 20.000 sitteplasser etter som etterspørselen er så stor.

Programleder Woods svarer umiddelbart med å spørre om det ikke er førernes ferdigheter - og ikke deres utseende - som gjør at flere unge kvinner ser på Formel 1 nå. Det fikk Christian Horner til å revurdere sin uttalelse:

– Vi vil gjerne se flere jenter innen sporten, som førere, som mekanikere og i andre oppgaver i teamene.

Formelsporten har gjort en stor satsing på kvinner de siste årene, blant annet med den såkalte W Series, en formel-serie bare for kvinner. Der kjører norske Ayla Ågren.

PS: Onsdag starter Formel 1-testingen på Barcelona-banen. Ifølge Autosport skal alle ti teamene i aksjon. Testen går over tre dager. Test nummer to foregår i Bahrain 10.-12. mars og sesongen starter så samme sted 18.-20. mars.