VIF ville klatret opp til 2.-plass med seier over Stjernen. Lagets toppscorer Thomas Olsen ordnet en god start med nettkjenning drøyt ti minutter inn i første periode.

Gjestene fra Fredrikstad våknet derimot i midtperioden. Først med utligning fra Benjamin Byrkjeland, før Stian Nystuen scoret to minutter senere i overtallsspill.

I tillegg til baklengsmålene måtte VIF-fansen se målscorer Olsen gå av banen med skade etter en kollisjon på tampen av 2. periode.

Stjernen vant og tok noen viktige poeng for å henge med i toppkampen. Fredrikstad-laget ligger på 5.-plass tre poeng bak Vålerenga og Sparta, fire bak 2.-plasserte Storhamar. Stavanger Oilers har åtte poengs luke på tabelltopp.

Ringerikes Leonards Rimjans scoret tre mål i løpet av drøyt sju minutter i første periode da tabelljjmbo Grüner ble slått 7-1. Dermed stoppet Ringerike tapsrekken på sju strake kamper og er bare fem poeng bak Manglerud Star i kamp om den siste sluttspillplassen.