– Det er utrolig. Det har ikke helt sunket inn ennå. Jeg er litt målløs, men det er utrolig kult, sier Hovland til Discovery+.

Ekeberg-mannen vartet opp med en strålende avslutning på den fjerde runden og tvang frem et omspill om seieren.

I duellen med puttespesialisten Denny McCarthy var det Hovland som trakk det lengste strået da de spilte hull 18 om igjen.

Der Hovland sikret par med en iskald putt, måtte McCarthy se sitt forsøk snurre langs hullkanten og forbi.

Dette er Hovlands fjerde seier på PGA-touren. Dette er imidlertid den første gangen han vinner på fastlandet i USA.

– Det er virkelig kult at jeg klarer å vinne på et steed som dette, sier Hovland.

– Dette kommer til å være bare en av mange seirer for Viktor. Vi kunne ikke vært gladere for at han ble vår mester her i Memorial-turneringen, sier den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus, med kallenavn «Golden Bear». Han er med som arrangør.

Førstepremien er på hele 3.600.000 dollar, altså i overkant av 40 millioner norske kroner. Hovland rykker opp til 5. plass på verdensrankingen etter bragden.

Hovland begynte søndagens runde ett slag bak teten. I løpet av dagen var det amerikaneren Denny McCarthy som tok initiativet etter at han gjorde tre birdier i løpet av de syv første hullene.

Årets utgave av The Memorial hadde imidlertid svært krevende hull på hull 16, 17 og 18 – noe Hovland selv har kritisert. To slag skilte Hovland og McCarthy før disse.

Da Hovland gikk de tre hullene på −1, mens McCarthy gikk dem på +1, endte begge på syv slag under par sammenlagt etter 72 hull. Dermed var det duket for omspill, hvor Hovland gikk seirende ut.

VANT ETTER OMSPILL: Viktor Hovland. Foto: DYLAN BUELL / AFP / NTB

– Du putter fra noen få meter, så vet du hva som står på spill. Hva tenkte du? spør Discovery-reporter Carsten Skjelbreid.

– Du rister litt i hendene, da, haha! De greenene er jo ikke akkurat grønne, de har blitt ganske brune. Bare fokusere på det som du kan kontrollere, og så får man bare slå en bra putt. Går den i, så går den i, sier Hovland.

– Du likte jo ikke banen engang?

Nei, møkkabane! humrer nordmannen.

Etter seieren ble han hyllet av legenden Phil Mickelson: