– Vi er litt som AaFK. Vi er trygge hjemme på Color Line stadion. Ballen går fortere, og det behersker vi bra. Nå møter vi et typisk gresslag i Avaldsnes. De tente på å spille på gress da de slo oss på Karmøya i vår. Og nå vil vi trolig tjene på at kampen blir spilt på kunstgress, håper Fortuna-trener Ronny Ødegård.

OK høståpning

Etter sommerpausen har Fortuna spilt to kamper. Først 2–2 hjemme mot Sarpsborg og sist 4–1-tap borte mot sterke Vålerenga.

– Vi er for så vidt ikke så misfornøyde med kampen mot Vålerenga. Det er et kommende topplag i Norge, og vi kjempet om å få med oss ett poeng langt ut i kampen. Sarpsborg var et lag vi burde ha slått, forteller Ødegård.

Ingen motivasjonsproblem

Både Fortuna og Avaldsnes ligger godt plantet midt på tabellen i 1.-divisjon. For Fortuna sin del er avstanden opp til opprykk trolig for lang (11 poeng), og at laget skal rote seg ned i nedrykksgjørma virker heller ikke spesielt realistisk. Spørsmålet er om det er lett å motivere seg for slike hverdagskamper?

– Det er ingen problem for oss. Vi gleder oss til hver eneste kamp i 1.-divisjon. Hver kamp er en fest. Og vi prater verken om opprykk eller nedrykk. Fokuset vårt er ikke noe annet enn å ta tre poeng hver eneste kamp, svarer Ronny Ødegård.

Uten landslagsspiller

I forhold til kampen mot Vålerenga sist helg har Fortuna tilgjengelig omtrent det samme mannskapet. Etter alt å dømme stiller Avaldsnes uten landslagsspilleren Cecilie Pedersen. Ho har bare spilt én damekamp for Avaldsnes i år, og det var sist Karmøy-laget møtte Fortuna. Ellers har Pedersen holdt seg til klubben sitt herrelag i 4.-divisjon, samt kvinnelandslaget.

Foto: Ola Marius Grønmyr Rise