Hjemmelaget, anført av Sander Svendsen og Tobias Lauritsen, herjet med Mjøndalen i én omgang og skapte enormt med sjanser. Selv om kampbildet var langt jevnere etter hvilen virket seieren sikker. Helt til Olden Larsen tok ansvar.

Mjøndalen hadde knapt skapt en sjanse, men så dro Olden Larsen frem litt magi ti minutter før slutt. Han scoret to ganger da Kristiansund ble knust tidligere i uken, og nå var 23 -åringen på hugget igjen.

Først fikk han kjempetreff fra langt hold, og smadret ballen inn helt oppe i krysset, To minutter senere var han frempå igjen. Først med en frekk tunnel på Milan Jevtovic, og så en overraskende avslutning som snek seg inn helt borte ved stolpen.

– Flaks

– Det er deilig. Jeg hadde en av mine bedre kamper i karrieren forrige kamp mot KBK, så det er godt å få vist seg fram på det nivået her, sa Olden Larsen til Discovery.

Mjøndalen ligger sist, men det er kun ett poeng opp til Brann og to poeng opp til Stabæk på kvalikplassen.

– Jeg synes vi spiller en ganske bra 2. omgang. Det er bra med ett poeng, og flaks totalt sett. Vi kunne vært helt ferdig til pause. Vi er veldig glade for det poenget, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.

– Det er deng i den høyra altså! Har du sett maken?! Den første var fantastisk, og den andre også. Det er veldig godt gjort å få smyget den ned der. Han er viktig for oss, og blir viktig utover, la Hansen til.

ENORM FØR PAUSE: Tobias Lauritsen imponerte stort på topp for Odd. Her jubler han etter sin fantastiske 2–0-scoring. Foto: Trond R. Teigen / NTB scanpix

Den første omgangen var som nevnt total overkjøring i Skien. Markus André Kaasa var frekk og god da han plasserte ballen lavt og hardt borte ved stolpen fra hjørnet av femmeteren. Men han fikk det altfor enkelt til tross for at tre-fire Mjøndalen-forsvarere var i nærheten.

Bare fire minutter senere kom 2–0. Josh Kitolano brystet ballen ned til Lauritsen, som fikk kjempetreff fra 19 meter. Ballen suste inn oppe i hjørnet til høyre for Idar Lysgård i Mjøndalen-målet.

Se perlescoringen til Lauritsen som førte til 2–0:

Odd spilte herlig fotball, og lekte seg med bruntrøyene som ble statister. Svendsen manglet egentlig bare scoringen på å gjøre en perfekt omgang, men han måtte nøye seg med et skudd i tverrliggeren, og en heading i stolpen. I tillegg misbrukte han en sjanse alene med keeper.

John Kitolano brant også to kjempesjanser ved bakre stolpe, men det sto utrolig nok bare 2–0 til pause.

Svendsen var også alene med keeper i andre omgang, men Lysgård reddet igjen og bidro sterkt til bortelagets imponerende comeback.

– Mjøndalen har to skudd. Det er gode skudd, men denne kampen skal vi vinne. Vi skal jo lede tre-fire null til pause, sa Odd-trener Jan Frode Nornes til Discovery.

PS! Odd tar imot Kristiansund neste helg, mens Mjøndalen får besøk av Viking.