Nordmannen har testet positivt for covid-19 og er dermed ute av årets treukersritt, opplyser UAE Team Emirates på Twitter.

– Vegard testet negativt i går morges under den rutinemessige interne testprotokollen. Men han rapporterte om sår hals-symptomer sent i går kveld. covid-19-antigentesten var positiv, og diagnosen ble bekreftet på PCR-test i morges, forteller lagets lege, Adriano Rotunno og legger til:

– I henhold til protokollen, for hans, lagets og feltets sikkerhet, vil han bli trukket fra løpet.

Nordmannen er en viktig hjelper for sammenlagtfavoritten Tadej Pogacar som jakter sin tredje strake sammenlagtseier i rittet.

– Stor skuffelse. Har litt sår hals og hes stemme, ellers alt bra. På vei til neste hotell nå, sier Stake Laengen til TV 2.

Askerbøringen har ikke besvart VGs henvendelse.

Bor på hvert sitt rom

UAE Team Emirates opplyser ikke om noen andre tilknyttet laget har testet positivt for viruset, men overfor TV 2 forteller laglege Rotunno at han er bekymret:

– Nå må vi bare sørge for at vi beskytter laget så mye som mulig. Det er selvsagt bekymringsverdig, for han har hatt kontakt med resten av laget.

Legen forteller ifølge Ekstra Bladet at rytterne bor på hvert sitt rom i Tour de France - i motsetning til at de bor to sammen vanligvis. De har også hver sin massør.

Til danske B.T. mer enn antyder Quick Step-sjefen Patrick Lefevere at det er lag i Tour de France som holder positive tester hemmelig.

Testes på hviledagene

Tour-sjefen Christian Prudhomme kommenterer beskyldningene slik overfor samme B.T.:

– Jeg har ingen kommentar til det. Testene er foretatt av lagene, og jeg vet ikke hva slags tester som blir tatt. Til gengjeld vet jeg at de blir testet på hviledagene, som protokollen foreskriver.

Syklistene skal lørdag igjennom den 8. etappen fra Dole til Lausanne. Pogacar leder med 35 sekunder foran danske Jonas Vingegaard i sammendraget.

Oppdaterte protokollen

Tidligere lørdag kom nyheten om at AG2R-rytter Geoggrey Bouchard, måtte bryte årets ritt etter å ha testet positivt på coronaviruset.

I oppkjøringen til årets ritt ble en rekke lag og ryttere rammet av coronaviruset. De som kom til start i København var nødt til å levere en negativ test to dager i forveien.

Like før årets Tour de France-start i København, oppdaterte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sin covid-19-protokoll.

Der står det at hvert lag må gjennomføre en antigentest for covid-19 på de innlagte hviledagene, samt at lagene sterkt oppfordres til å teste seg daglig.