Jerv, som allerede hadde rykket ned i forkant av oppgjøret, sørget for å dra med seg Kristiansund ned til Obosligaen. KBK rykket ned etter seks imponerende sesonger i Eliteserien, mens Sandefjord skal spille to kvalikkamper mot Kongsvinger (hjemme/borte) etter å ha gått fra 0–2 til 2-2 i sluttminuttene mot Haugesund.

– Jeg har vært her nesten hele livet mitt. Det er veldig spesielt, jeg har tårer i øynene nå, sier Sandefjords 2–2-scorer og kaptein William Kurtovic til Discovery+.

På spørsmål om hvordan dagene blir frem mot den første av de to avgjørende kvalikkampene mot Kongsvinger, sier kapteinen at kvelden skal nytes før de skal omstille.

– Hvis folk tror de skal feire i kveld, så tar de feil, er Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard sitt kontante svar på Discovery+, før han fortsetter:

– Fysisk nå må så må vi restituere og forberede oss. Hvis folk tror det er gjort nå, så tar de feil, men det gjør de ikke. Vi har vunnet sjansen til å spille kvalik etter den høsten vi har hatt, men vi har ikke vunnet noen kvalik. Kommer vi ikke ut av den seirende, betyr det ingenting.

Selv om Kristiansund var svært nære å berge kvalikplassen, etter en grusom start på sesongen (har ligget under streken siden tredje serierunde), holdt det akkurat ikke for Christian Michelsens lag.

– Det er blytungt. Vi har klart å snu den negative trenden vi var inne i våres, og så er vi så nære å klare det helt på tampen. Det er blytungt, gjentar en meget preget Michelsen til Discovery + etter at nedrykket er et faktum.

Flere Kristiansund-spillere måtte tørke tårer etter kampslutt.

– Man synes så synd på alle som er til stede her i dag. Spillere, det fantastiske publikumet, trenere og støtteapparat. Jeg klarer ikke si noe mer. Det er så tungt nå, sier KBK-treneren.

RYKKET NED: Christian Michelsen og Kristiansund må tilbake til Obosligaen etter seks sesonger i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

1–1 hjemme mot Jerv holdt helt til Sandefjord utlignet mot Haugesund 30 sekunder inn i overtiden.

Det satte punktum for et drama uten like i den siste serierunden. Sandefjord hadde alt i egne hender hjemme mot Haugesund: Med tre poeng ville kvalikplassen være sikret, med uavgjort krevde det at Kristiansund også avga poeng, men de færreste våget tenke i de baner innledningsvis. Da så det ut til å bli en marerittkveld for Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström sitt mannskap.

20 minutter var spilt da Christos Zafeiris fant sin danske lagkamerat Julius Eskesen med en stikker. Sistnevnte fyrte av mot Jacob Storevik som var på slang seg feil vei og ikke maktet å stoppe skuddet.

Kun fire minutter senere var det servitør Zafeiris sin tur til å score. Og mål nummer to kom etter en gedigen forsvarstabbe av Quint Jansen som skulle klarere, men i stedet sleivet ballen rett i føttene på Zafeiris som enkelt satte kveldens andre.

Dermed gikk hjemmelaget i garderoben til pause med to i sekken.

I den andre omgangen var hjemmelaget langt mer på hugget, men mer og mer frustrerte måtte Sandefjord-spillerne se sjansene ikke gå i nettet.

Så tok det bokstavelig talt fyr kun minuttet før ordinær tid var over. I en blanding av tåke og pyro fra tribunen havnet ballen hos Harmeet Singh like innenfor FKHs 16-meter. Singh banket til og plassert ballen nede ved stolperoten til 1–2.

To minutter senere, ett minutt på overtid, fikk Sandefjord hjørnespark. Ballen landet hos kaptein William Kurtovic midt inne i Haugesunds 16-meter. Kurtovic vendte seg rundt og banket inn 2–2, samme sted som Singh satte skuddet like før.

– Det er corner, så får jeg den på beinet jeg ikke klarer å spille fotball med. Så klarer jeg å vende opp og score. Det er helt fantastisk deilig, sier Kurtovic om scoringen.