– Med Aleksandr vet du aldri hvordan han er eller hva han tenker, sier Russland-trener Markus Cramer til VG på spørsmål om hva han leser ut av Bolsjunovs kroppsspråk.

Vi møter Russlands tyske sjef på toppen av bakken som fort kan avgjøre sprinten. Mens det norske herrelaget klyver samlet oppover, runder svingen og fosser nedover igjen, kommer russerne stort sett én og én.

VM-studio: Få siste nytt og følg dramatikken her

Sergej Ustjugov, «Den russiske bjørnen», skadet seg på en tidligere treningsøkt her i Oberstdorf og blir testet rett foran øynene på journalistene ved VM-løypen. Ifølge Cramer sliter 28-åringen med leggen.

– Hvis vi måtte tatt avgjørelsen i går, kunne han ikke gått (sprinten). I dag var det mye bedre. Vi vil nå vente til siste minutt, før man må melde inn løperne. Vi må også sjekke med doktoren og fysioen, forklarer treneren i dette intervjuet:

Har troen på Bolsjunov

I russiske medier har det blitt rapportert at Bolsjunov har slitt med sykdom inn mot mesterskapet. Cramer avdramatiserer på sin side plagene.

– Jeg tror han vil være sterk i morgen. Han er for meg en av de sterkeste utøverne i verden. Når han starter, vet jeg at han er klar til å kjempe om medaljer, sier tyskeren.

– Men han var nylig syk, spør VG.

– Han har hatt et problem med nesen, men det har ikke vært stort.

BLE TESTET: Sergej Ustjugov sliter med smerter i leggen. Onsdag tok han det rolig på den siste treningen før sprinten. Foto: Bjorn Steinar Delebekk, VG

Tror bakken avgjør

Sprintprologene er flyttet fra ettermiddagen til 09.00 på grunn av det varme været, som skaper et vanskeligere føre senere på dagen.

Onsdag, rundt klokken 12.00, var snøen som slush i flere partier. Sprintfinalene begynner torsdag, når uret på stadion viser 11.30.

– Jeg håper at det ikke vil være som nå i morgen tidlig. Det er nok bedre til prologen. Men jeg er sikker på at det vil være rettferdige forhold, sier Cramer, som ikke er i tvil om hvor Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Bolsjunov eller noen av de andre løperne vil forsøke å avgjøre sprinten.

– Det er veldig enkelt. Når du ser denne siste oppoverbakken etterfulgt av nedoverbakken, så vil det bli avgjort her. 100 prosent.

Se de norske løperne opp bakken her: