– Det var på tide at vi klarte det. Vi har ikke gjort det før, sier Ole Gunnar Solskjær til MUTV etter den avsluttende 2–1-seieren mot Wolverhampton.

– Fantastisk av spillerne. I dag rundet vi det av med et ungt lag i Manchester Uniteds ånd, i ånden til Sir Alex, sier Solskjær til BBC etter at han som første United-manager går gjennom en hel sesong ubeseiret på bortebane.

Solskjær gjorde ti endringer i startoppstillingen fra tirsdagens kamp mot Fulham. Halvparten av angrepsrekken besto av den svenske 19-åringen Anthony Elanga og ivorianeren Amad Diallo (18).

Kampens tre innbyttere var relativt ubeskrevne Hannibal Mejbri (18), Shola Shoretire (17) og Will Fish (18).

– Jeg visste at vi risikerte rekorden ved å gjøre alle endringene, men vi ble nødt til det. Én – fordi vi tror på disse spillerne, to – fordi at de spillerne som har spilt så mye denne sesongen trengte en energiboost før onsdag.

Da spiller Manchester United finale i Europa League mot spanske Villarreal. Solskjær kan sikre sitt første trofé som manager for klubben han vant Champions League, Premier League (6) og FA-cupen (2) med som spiller.

– Du føler alltid et press etter å vinne trofeer i Manchester United, så klart, svarer Solskjær på spørsmål om troféjakten.

Han sier samtidig at en tittel ikke nødvendigvis tegner et klart bilde av tingenes tilstand.

– Et trofé kan gjemme over andre svakheter.

– Det neste steget er å vinne trofeer og forhåpentligvis utfordre mesterne i Premier League også.

Manchester City endte sesongen med 86 poeng, 12 flere enn United. Til tross for to tap mot Tottenham og Brighton, klarte seriemesteren likevel å ta flere bortepoeng enn Solskjærs mannskap (se faktaboks).

PS! Det er kun to lag som tidligere har gått gjennom en hel sesong uten tap på bortebane, ifølge NTB. Preston North End (1888/89) og Arsenal (2001/02 og 2003/04).