Molde er for første gang klare for gruppespillet i Conference League. De gjorde det vanskelig for seg etter å ha tapt det første oppgjøret 0–1, men 4–0-seieren i det VG+-sendte returoppgjøret sikret avansement for moldenserne.

– Vi gjør en fantastisk bra bortekamp i dag. Vi leverer til punkt og prikke. Det er en fryd å kikke på dem. Vi kunne vunnet mer, sa Erling Moe til VG, etter kampen.

DRØMMEKVELD: Foran fra venstre: Oliver Petersen, Markus André Kaasa, Emil Breivik, Ola Brynhildsen. Andre rad fra venstre: Johan Bakke, Magnus Grødem, Kristian Eriksen, Sivert Mannsverk, Erling Knudtzon. Bakerste rad: David Fofana, Martin Bjørnbak, Niklas Ødegård, Kristoffer Haugen, Jacob Karlstrøm, Eirik Haugan, Benjamin Hansen, Birk Risa, Rafik Zekhnini, Mathis Bolly, Mathias Fjørtoft Løvik og Magnus Wolff Eikrem. Foto: Molde Fotballklubb

Molde fikk en drømmestart på oppgjøret. Det tok kun drøye fem minutter før Emil Breivik klinte til utenfor sekstenmeteren.

– Det var et sånn drømmetreff man får i ny og ne, sa Emil Breivik til VG.

– Du vet at det blir en bra kveld når han får et sånn treff, sa Magnus Wolff Eikrem, med et glimt i øyet.

GLIS: Emil Breivik og David Fofana hadde mye å glise for i returoppgjøret mot Wolfsberg.

Etter 33 minutter vartet bortelaget opp med en flott kontring. David Fofana og Magnus Wolff Eikrem kombinerte flott og sistnevnte spilte videre ut til Sivert Mannsverk. Fra femten meter brukte han innsiden av foten og plasserte ballen flott i nærmeste hjørne.

– Utrolig godt gjort. Det er Molde som har kjørt den kampen her. Det er litt som forventet. De er bedre enn Wolfsberg, sa fotballekspert Christian Gauseth i VG-studioet.

Molde hadde grei kontroll i andre omgang også. Etter drøyt halvspilt omgang danset Markus André Kaasa inne i sekstenmeteren. Hendrik Bonmann ga en enkel retur og der sto Ola Brynhildsen og pirket inn det tredje for kvelden.

– Den var deilig for Ola Brynhildsen, utbrøt fotballkommentator i VG, Vegard Aulstad.

Tre minutter på overtid hadde Wolfsberg de fleste i angrep, og da fikk Brynhildsen mye rom offensivt. Det utnyttet han til det fulle da han satte inn 4–0.

Moldenserne kan med det se frem til Conference League-kamper denne høsten.

Trekningen for gruppene til Conference League er 14.30 på fredag.