Rallycrossfører Petter Solberg ved det som var igjen av bilen etter kollisjonen under VM-runden i Canada tidligere i august. Rallycrossfører Petter Solberg ved det som var igjen av bilen etter kollisjonen under VM-runden i Canada tidligere i august. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Solberg beholdt VM-ledelsen: – Utrolig

Etter den massive krasjen for fire uker siden, fryktet Petter Solberg at sesongen var over. Søndag kom han på 4.-plass og beholdt VM-ledelsen.

— Hadde noen fortalt meg for fire uker siden at vi ville øke VM-ledelsen sammenlagt og kjøre inn til fjerdeplass i Frankrike, ville jeg neppe ha trodd på det. Jeg er utrolig takknemlig for alt teamet og sponsorene mine har gjort for meg etter monsterkrasjen i Canada, sier Solberg.

Det var så vidt Solbergs team rakk å få bilen klar til runden i franske Loheac.

- Natt til mandag ble de siste delene montert på bilen, forteller spydebergingen.

Svensk seier

Svenske Johan Kristoffersson vant løpet, og Andreas Bakkerud ble beste norske på annenplass, men det betydde lite for Solberg.

— Jeg må nesten ta i bruk ordet «utrolig»! Da jeg lå der i sykehussengen i Canada for fire uker siden, fryktet jeg at kampen om en ny VM-tittel var over. Bare å bli klar til dette løpet, ble en seier i seg selv.

Det kostet imidlertid ikke bare tid og krefter å få bilen klar. Totalt måtte Solberg og hans team ut med mellom 700.000 og 800.000 kroner for reparasjoner og frakt.

Fire løp gjenstår

Etter fjerdeplassen søndag ligger Solberg fem poeng foran Mattias Ekström. Kristoffersson følger ytterligere 18 poeng bak.

Det gjenstår fire løp av årets verdensmesterskap. Neste runde går i Barcelona om to uker. Deretter skal førerne via Latvia og Tyskland, før det hele avsluttes i Argentina 25. november.

Solberg har vunnet VM sammenlagt de to siste årene. (©NTB)