Det har gått svært trått for Haugesund i Eliteserien i år. Etter halvspilt sesong var det bare målforskjellen som gjorde at de ikke lå på nedrykkskvalifisering.

Lysere ser det riktignok ut etter seieren mot Sarpsborg 08. Perlescoringen til Mads Sande ble avgjørende.

Det var på overtid av første omgang at høyrevingen fikk en ball tilbake fra Peter Therkildsen. Med ryggen mot mål tok han like greit å brassesparket ballen i mål.

– Se på den scoringen. Har du sett på maken? Sa fotballkommentator i Discovery, Erik Hanøy.

FORTJENT HYLLEST: Mads Sande får Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Det var riktignok Sarpsborg 08 som åpnet best. På venstresiden av sekstenmeteren dro Joachim Soltvedt av en mann og banket så til i nærmeste hjørne, med det gikk bortelaget opp i ledelsen.

Det var ikke bare Sande sin 2–1-scoring som var flott. Christos Zafeiris viste seg også frem. Da FKH fikk frispark på 18 meter curlet han like så godt ballen opp i det nærmeste hjørne.

Et kvarter ut i andre omgang fikk Anton Skipper sitt andre gule kort. Aleksander Søderlund takler vekk ballen og midtstopperen tråkker ufrivillig på foten til FKH-spissen.

– Hva gjør han i grønn drakt feil, hva gjør han i grønn drakt, for å få sitt andre gule kort, merkelig, sa Hanøy.

Med 10 mann kom aldri 08 tilbake i kampen. Det var derimot Haugesund som kunne feire den siste scoringen.

Sande kan mer enn å bare score spektakulære mål. Like før slutt vartet han opp med en nydelig pasning inn til Bilal Njie foran mål, han kunne enkelt sette inn 3–1.

– To målpoeng er sjelden vare, så det var deilig det, sa Sande til Discovery etter kampen.

Haugesund er fortsatt på 13. plass i Eliteserien, men har nå tre poeng ned til Tromsø på kvalikplass. Sarpsborg har fire tap på de fem siste. De ligger nå på 10. plass.