Fredag leverte Hauger en sterk kvalifisering da han ble nummer tre. Dermed startet han som nummer åtte i sprintløpet. Der mistet han fort noen plasser, men tok seg tilbake til tiendeplass. På den 14.-runden kjempet han og Theo Pourchaire om niendeplassen, og nordmannen bremset altfor sent i en sving. Han endte dermed i veggen.

– Han er en dum idiot. Jeg var så redd. Jeg trodde han kom til å krasje inn i meg, utbrøt Pourchaire på lagradioen.

– Det er første løpet mitt her, og jeg prøvde kanskje å pushe det litt ekstra inn i innbremsingen, som gjorde at det låste seg opp i det møkkete partiet, sa Hauger til Viaplay.

– Utrolig kjipt, men vi tapte for mye tid i starten. Det er en lærdom. Til syvende og sist vet jeg at jeg har god fart, konstaterte han.

Hauger gikk selv ut av bilen og kom uskadet fra krasjet. Forstillingen på bilen hans fikk seg en smell, men det er ventet at det vil være i orden til søndagens hovedløp.

Søndag starter Hauger fra tredje startposisjon og skal kjempe om sin første seier i hovedløpet. Nordmannen gikk i Monaco til topps i sprintløpet, men det gir ikke like mange poeng som triumf i hovedløpet.

Danske Frederik Vesti vant lørdagens sprintløp, og tok med det sin første seier i Formel 2. Han tok i likhet med Hauger overgangen fra Formel 3 foran årets sesong.