Den gullvante Karmøy-karen måtte nøye seg med sølv i utfor lørdag, men søndag kjørte han perfekt ned fjellet i Kina og vant med god margin.

Karmøybuen suste ned til tiden 1.09,69. Corey Peters fra New Zealand kjørte inn til sølvmedaljen, 0,47 sekunder bak, mens Taiki Morii var 0,92 sekund bak og sikret bronsemedaljen, skriver NTB.

Sammen med langrennsløperen Vilde Nilsen er Saltvik Pedersen største gullhåp i Paralympics.

Han ble slått av Peters fra New Zealand i åpningsøvelsen utfor. Det var 1.26 sekunder opp til gullet. Peters var søndag 47 hundredeler bak nordmannen.

Det er tre nye muligheter for Saltvik Pedersen senere i Parlympics. Allerede tirsdag er det kombinasjonen.

I para-VM på Hafjell i januar tok Karmøy-karen tre gull og fem medaljer av fem mulige.

– Hafjell var veldig bra, så jeg har prøvd å bygge videre på det, fortalte Jesper Saltvik Pedersen til VG på forhånd.

Den norske alpinprofilen fikk det store gjennombruddet vinteren 2017/2018 da han tok gull i storslalåm i Paralympics og vant verdenscupen totalt. Nå jakter han medalje i fem øvelser i Kina.

Birgit Skarstein ble nummer seks i sitt første Paralympics-renn søndag. Dette var 15 kilometer langrenn for sittende, og den andre norske deltakeren, Indira Hopsdal Liseth, ble nummer åtte.

– Det er for liten tid til akklimatisering til den første distansen, så jeg kommer til å bruke den bare til ei intervalløkt, sa Skarstein til VG på forhånd.

Hun var drøyt seks minutter bak den kinesiske vinneren Yang, som slo favoritten Oksana Masters med et halvt minutt.

Birgit Skarstein tok gull i roing i sommer-Paralympics for et halvt år siden.