De kom stinn av selvtillit inn kampen med 4–1 mot Lillestrøm, 4–1 mot Sandefjord, og 6–0 mot Vålerenga. Søndag disket Glimt opp med nok et målshow da de slo Kristiansund hele 5–0.

De fire strake seirene gjør at Bodø/Glimt stormer mot medalje. De har fire poeng ned til både Rosenborg og Lillestrøm. Det betyr at Glimt kan sikre bronsen hvis de vinner mot RBK på Lerkendal neste serierunde. Taper Lillestrøm også, vil sølvet være et faktum.

– Vi må leve i det vi holder på med. Vi tar det kamp for kamp. Vi ønsker å bli bedre fra dag til dag, så kommer resultatene som en konsekvens, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery+.

Det var Hugo Vetlesen (22) og Ola Solbakken (24) som hadde hovedrollene i målkalaset. Førstnevnte har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen med storspill gjennom hele sesongen, og mot Kristiansund noterte han seg for to nye scoringer.

Først fant Brice Wembangomo lagkameraten i boksen med en smart lobb, og alene med keeper var Vetlesen iskald.

Det var midtbanespillerens 12. mål denne sesongen. Mål nummer 13 kom bare to minutter senere da han curlet ballen i hjørnet fra cirka tyve meter.

– Det har løsnet. Det er deilig, men det er takket være laget at jeg kommer til de sjansene. Jeg har noen fantastiske lagkamerater, sier Vetlesen til Avisa Nordland.

Kristiansund hadde muligheten til å redusere tidlig i annenomgang, men i stedet økte Solbakken til 3–0 etter en hurtig kontring, før samme mann økte til 4–0 med en kanonkule fra langt hold.

Se Solbakkens drømmetreff i videoen under.

Dermed var Solbakkens målbeholdning i årets eliteserie doblet på bare få minutter, fra to til fire mål.

At den skadeutsatte vingen nærmer seg toppformen, er svært gode nyheter for Glimt. I løpet av de kommende ukene skal nordlendingene måle krefter med Zürich og PSV Eindhoven i håp om å gå videre fra Europa League-gruppespillet.

– Jeg er på riktig vei. Jeg føler jeg er i god form, men jeg fortsatt har en del å gå på, sier Solbakken til Avisa Nordland.

Etter å ha notert seg for to målgivende pasninger og én underkjent scoring, fastsatte Runar Espejord sluttresultatet til 5–0.

TO PÅ RAPPEN: Hugo Vetlesen sørget for tomålsledelse rett før pause. I annenomgang fortsatte Glimt-showet. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Fjerdeplasserte Lillestrøm hadde fire tap på sine seks siste kamper før de møtte Haugesund borte – men de viste søndag at de vil gi Rosenborg og Bodø/Glimt konkurranse om medaljeplassene.

Men det så ikke akkurat slik ut ti sekunder i kampen. Dommeren pekte på straffemerket etter Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen la Peter Therkildsen i bakken.

Christos Zafeiris hadde dermed en stor mulighet til å sørge for tidlig Haugesund-ledelse, men Christiansen rettet opp egen feil og reddet et svakt levert straffespark fra Zafeiris.

REDDET: Mads Hedenstad Christiansen rettet opp egen feil da han reddet straffesparket til Christos Zafeiris. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Da Haugesund ikke utnyttet sjanse fra krittmerket, straffet Thomas Lehne Olsen vertene nådeløst etter halvtimen spilt. Han ble spilt alene gjennom av Ylldren Ibrahimaj og chippet ballen flott over Egil Selvik.

Det var Lehne Olsens fjerde eliteseriescoring etter comebacket i sommer.

Etter pause hadde Espen Garnås, Kaan Kairinen og Lehne Olsen store muligheter til å øke ledelsen. Kairinen var ikke populær hos LSK-fansen forrige helg mot Molde da han mistet ballen etter et mislykket kort cornertrekk sammen med lagkamerat Magnus Knudsen, men borte mot Haugesund var midtbanemannen overalt.

– De spiller bra fotball. De er sterke og gode strukturerte, sier Haugesund-manager Jostein Grindhaug til Discovery+ om Lillestrøm.

Haugesund er i praksis klare for Eliteserien 2023, og det virket litt slik på intensiteten deres store deler av kampen. Det var ikke mange målsjanser for vertene utenom straffesparket til Zafeiris etter minuttet spilt.

JUBEL: De tilreisende supporterne kunne juble for scoring av Thomas Lehne Olsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB