På Kristiansand stadion arrangerer KIF friidrettsstevne lørdag. På Kristiansand stadion arrangerer KIF friidrettsstevne lørdag. Foto: Bjelland, Kjartan

Idretts-Norge åpner opp: Her blir det konkurranse i helgen

KIF Friidrett ligger ikke på latsiden. Lørdag arrangerer de ett av Norges første stevner etter koronautbruddet.

KRISTIANSAND: – Det er jo litt moro det, sier stevneleder Knut Wilhelm Svendsen.

Allerede før myndighetene torsdag kom med ytterligere oppmykning av koronareglene, og toppfotballen igjen fikk grønt lys til å trene for fullt, hadde Svendsen litt i det stille planlagt et uoffisielt friidrettsstevne under strenge smittevernsregler på Kristiansand stadion lørdag.

Først i Agder?

Siden har nye koronaregler gitt friere spillerom, og stevnet har fått offisiell status. Men da Fædrelandsvennen pratet med ham fredag formiddag trodde han at deres stevne ville bli det eneste offisielle i Norge. Men det stemmer ikke.

– Det er flere offisielle stevner i Norge i helga. Normalt tar det ei uke fra man søker til man kan arrangere stevner, men allerede tirsdag laget vi detaljerte koronaregler for friidrettsstevner og deretter har vi lempet litt på fristen for å komme i gang, sier Kjetil Hildeskor, generalsekretær i Norges Friidrettsforbund.

Fædrelandsvennen var fredag ettermiddag i kontakt med Svein Lien, organisasjonssjef i Agder Idrettskrets, for å høre om han kjente til andre idrettskonkurranser som skal gå på Sørlandet i helga.

– Jeg kjenner ikke til andre konkurranser, men vi har heller ikke oversikt over det. Det er det særidrettskretsene som har, understreker Lien.

Sigurd Tveit løper 300 meter

I utgangspunktet var det bare tiltenkt løpsøvelser i stevnet på Stadion, men nå som det har fått offisiell status kommer også flere av de beste spydkasterne i Norge på juniorsiden.

Mellomdistansehåpet Sigurd Tveit skal løpe 300 meter to ganger på Stadion lørdag. Mellomdistansehåpet Sigurd Tveit skal løpe 300 meter to ganger på Stadion lørdag. Foto: Bjelland, Kjartan

Lørdagens hovedøvelse blir en 300 meter hvor blant annet Sørlandets store mellomdistansehåp på guttesiden stiller, Sigurd Tveit. Det skal løpes 300 meter to ganger.

Parallelt skal det også arrangeres 300 meter i flere byer i Norge, blant annet i Fredrikstad, Oslo og Trondheim, og intensjonen er å lage en felles resultatliste.

Strenge smittevernregler

Svendsen hadde allerede strenge planer for smittevernregler, og selv om det siden har kommet en oppmykning, blir det fortsatt strenge regler på Stadion lørdag.

– Ingen får lov til å komme inn på banen utenom de som har noe der å gjøre. Jeg er smittevernansvarlig, og må skrive en rapport som sier noe om hvem som har vært på banen i tilfelle det skulle oppstå smitte. På 300 meter blir det kun to utøvere på åtte baner som løper samtidig, selv om vi nå kunne løpt i annenhver bane. Vi kommer også til å praktisere en avstand på to meter mellom utøverne. Og spydkasterne må hente spydene sine selv, sier Svendsen.

– Hva med publikum?

– Vi kan jo ikke nekte folk å komme. Men noe av grunnen til at jeg har holdt en lav profil rundt det opprinnelige stevnet var frykten for oppsamling av folk, sier Svendsen.

Myron Weinberg, som i likhet med Sigurd Tveit er på U23-landslaget i friidrett, er den store favoritten i spydkonkurransen.