Rutinert ”junior”: Magda Andersson er andre jente noensinne som har vunnet en EM-runde i touringcar. Nå vil hun bli europamester. Rutinert ”junior”: Magda Andersson er andre jente noensinne som har vunnet en EM-runde i touringcar. Nå vil hun bli europamester. Foto: Terje Svaan

Magda (17) har ikke førerkort –  gruser gutta i rallycross

Drømmer om å danke ut Petter Solberg.

— Mitt høyeste mål er så klart å kjøre VM i supercar, og kanskje bli første kvinne som vinner VM. Det er vanskelig å ta seg dit, men det hadde vært utrolig kult å klare det, sier Magda Andersson – som altså fortsatt ikke har lov til å kjøre en ”vanlig” bil langs landeveien.

— Jeg skal ta førerkortet i sommer når jeg fyller 18, sier hun.

LES OGSÅ:

Født til rallycross

Med en mamma og pappa som begge har kjørt rallycross, ble 17-åringen fra Skåne i Sverige nærmest født til å bli en stjerne bak rattet. Som niåring begynte hun å kjøre gocart, og to år senere vant hun sin første tittel. I helga er hun på Lånkebanen – på jakt etter europamestertittelen i Touringcar-klassen.

— Det er selvsagt et høyt mål, men jeg ble nummer fire i debutsesongen min i fjor og vi har en bra bil og et bra team. Mye kan hende, men målet er å vinne tittelen, sier hun.

Sikter mot Supercar

Allerede neste år har hun planer om å avansere videre opp i klassene. Magda er klar for å konkurrere om EM-tittelen i Supercar – i en bil tilsvarende den Petter Solberg og de andre storkanonene bruker i VM.

— Det er nettopp derfor det hadde vært perfekt å vinne touringcarserien i år. Teamet mitt må bli mer synlig – og varemerket Magda Andersson må bli sterkere, sier hun.

17-åringen ønsker ikke å avsløre størrelsen på budsjettet, men forteller at teamet består av sju personer.

— Det er mamma og pappa, slekt og nære venner. Et familie-team, sier hun.

Digger Lånke

Andersson ligger på andreplass etter den første runden i Belga. På Lånkebanen har hun så langt havnet på fjerdeplass i de to første kvalifiseringsrundene, og målet om en ny finaleplass kommer stadig nærmere.

— Det kjennes bra og stabilt. Bilen går godt, og jeg kjenner meg trygg i den. Banen er kjempemorsom å kjøre, og det er kult at det er så kupert. Det ser bra ut i øyeblikket, men mye kan hende. Målet er å levere en rekke jevnt gode resultat for å plukke mest mulig poeng i sammendraget, sier hun.