Team Ingebrigtsen (fra v. Gjert, Jakob, Henrik, og Filip) får pengesekken fra Trine Stangeland, banksjef i Sandnes Sparebank. Team Ingebrigtsen (fra v. Gjert, Jakob, Henrik, og Filip) får pengesekken fra Trine Stangeland, banksjef i Sandnes Sparebank. Foto: Tore Kommedal Asheim

Team Ingebrigtsen får milliongave: – Dette er helt utrolig

Skyfri himmel og milliongave. Ikke rart Gjert Ingebrigtsen er fornøyd.

– Dette betyr fryktelig mye. I de neste tre årene trenger vi kun å fokusere på det vi skal fokusere på, fremfor økonomi. Dette er egentlig helt utrolig, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Solbriller til tross, det er lett å se på trenerpappaen hvor rørt han er.

Han og sønnene Henrik, Filip og Jakob har nettopp fått 1,8 millioner kroner fra Sandnes Sparebanks gavefond. Det skal fordeles over tre år. Dette er ikke en sponsoravtale slik vi vanligvis kjenner dem.

Det er ment som en gave. En gave som likevel har et par betingelser. Den ene er at Team Ingebrigtsen skal trene mer i lokalområdet, fremfor å stadig reise på treningsopphold utenlands. Utøvere får dekket utgifter når de er ute på tur, men ikke når de trener hjemme.

Med sønner som blir eldre og etablerte er det ikke rart at det blir godt mottatt av Team Ingebrigtsen at de nå kan være mer i Sandnes.

– Jeg liker jo veldig godt å være hjemme. Jeg har ei datter på ett år som jeg gjerne vil tilbringe mer tid med, utdyper eldstemann Henrik (27).

Skal være forbilder

Den andre betingelsen for gaven er at de skal være forbilder og representere Sandnes IL på en bra måte, spesielt når det gjelder barn og ungdom.

– Det er fantastisk med denne anerkjennelsen for guttene. Nå som de er mer hjemme vil de være mer synlige for våre medlemmer De er forbilder som betyr utrolig mye for vår rekruttering i friidrett, sier Geir Eikeskog, daglig leder i Sandnes IL.

Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen vant stafett med håndveske som erstatning for stafettpinne. Foto: Tore Kommedal Asheim

Mini-comeback fra Filip

Eikeskog var løpsleder for en stafett mellom Sandnes Sparebanks ansatte og Team Ingebrigtsen i Havneparken. Omkranset av tilskuere fra Vågen videregående skole.

Team Ingebrigtsen vant lett, selv med et handikap der de måtte bære en håndveske fremfor stafettpinne. Det var også en anledning til å se Filip Ingebrigtsen løpe igjen.

– Gøy å få konkurrere, selv om det ikke var det mest alvorlige, sier bronsevinneren fra fjorårets VM.