Det svenske skiforbundet bekrefter i en pressemelding mandag at Andersson mister renn etter å ha testet positivt for coronavirus. Meldingen kommer dagen etter at hun ble nummer tre på fellesstarten på Lillehammer.

– Det er så klart kjempekjedelig, sier Andersson.

Det svenske laget skal ta flere hurtigtester de neste dagene. Deres tropp til verdenscupen på Beitostølen tas ut tirsdag, men Andersson var allerede på plass der i likhet med flere andre svenske løpere.

NEDTUR: Ebba Andersson (til høyre) gikk fra pallplass søndag til sykdom mandag. Til venstre Tiril Udnes Weng og Frida Karlsson. Foto: Heiko Junge / NTB

Norske Erik Valnes er på sin side revansjelysten etter at han ble nummer 59 på søndagens 20 kilometer lange fellesstart søndag på Lillehammer.

– Det er ikke godt å si. Det var en jævlig dårlig dag. Det var en svart dag. Det er ikke ofte jeg har det i konkurranse, svarer Valnes på VGs spørsmål om hva det var som skjedde med ham under sist helgs verdenscup på Lillehammer.

Han tenker litt.

– Men det var helt ekstremt på søndag.

Han var i hvert fall på Norges Skiforbunds uttaksliste til både klassisk sprint og ti kilometer i samme stilart når verdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

Han ligger for tiden og trener på Sjusjøen. Når han snakker med VG har han akkurat vært ute på en ski-tur.

BLE TATT UT: Erik Valnes, her sammen med distansetrener Eirik Myhr Nossum under verdenscupen på Lillehammer sist helg. Foto: Heiko Junge / NTB

Bardufoss-løperen har enn så lenge ikke vært på noen medisinsk sjekk for å sjekke om det var noe galt med kroppen.

– Det fungerte greit i dag, men gjør det ikke det de neste dagene så må jeg jo sjekke, sier han.

Søndagens overraskende resultat setter han på kontoen for en dag der «av-knappen» var på. Det var «energiløst», sier han, og understreker at det ikke handlet om ski-valg.

– Men det var ikke så svart at jeg følte jeg måtte legge meg ned. Men det gikk rett og slett ikke an å gå fort på ski.

– Kan du huske sist du ble nummer 59 eller dårligere i et verdenscuprenn i klassisk?

– Det tror jeg ikke. Det må være det dårligste jeg har gjort i et verdenscuprenn, kanskje også det dårligste en norsk skiløper har gjort i et verdenscuprenn, sier han og flirer.

Det var imidlertid flere profiler som ikke stod på uttakslisten til Norges Skiforbund. Blant dem Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm og Sjur Røthe.

Ifølge forbundets pressemelding skal trioen konsentrere seg om konkurranser senere i sesongen.