Avgjørelsen i Stavanger falt fire minutter og 37 sekunder ut i «sudden death». Gervais kontret inn vinnermålet etter et farlig VIF-angrep.

Dermed ble det seier i vertenes jubileumskamp. Stavanger Oilers-publikumet feiret at det er ti år siden klubbens storstue, DNB Arena, ble innviet.

Lenge sto det målløst i toppoppgjøret. Først etter vel 45 minutter styrte kaptein Dennis Sveum inn 1–0 til Stavanger Oilers på en puck fra Daniel Bøen Rokseth.

Vålerenga tvang imidlertid fram en forlengelse da Thomas Olsen utlignet etter 54 minutter. Rasmus Ahlholm sto for den målgivende pasningen i forkant.

Seieren var en opptur for Stavanger Oilers. To dager før tapte laget 1–4 hjemme mot tabelltopp Stjernen. Fredrikstad-laget fulgte opp med å slå Manglerud Star 4-2 borte torsdag.

Stjernen er ett poeng foran Vålerenga, mens Stavanger Oilers er nede på fjerdeplass. Stavanger-klubben har fem poeng opp til serielederne fra Plankebyen med to kamper mindre spilt.

I Oslo ble det hele 10–0 til Storhamar over Grüner. Tommy Hjelm og Patrick Thoresen ble begge tomålsscorere for gjestene på veien. I tillegg kom Simen Edvardsen, Jacob Berglund, Miles Gendron, Samuel Solem, Martin Rønnild og Jacob Noer i målprotokollen.

Det sto allerede 0-4 på lystavla innenfor de ti første minuttene. Ytterligere fem mål fulgte i midtperioden, mens Thoresen sørget for at Storhamar vant tosifret etter den siste pausen. Med seieren tok tabelltreer Storhamar seg opp i 25 poeng.

Frisk Asker slo Lillehammer 4-3 etter en snuoperasjon. Det ble også bortetriumf da Sparta knallet til med 10-4 over Ringerike.