Norge ble tatt på sengen fra start og havnet under allerede etter ett minutt og 15 sekunder mot Kroatia. En ekte marerittstart for Leif Gunnar Smeruds menn i EM-kvalifiseringskampen.

Etter et kvarter doblet hjemmelaget ledelsen, begge scoringene etter en dødball. Roko Simic og Luka Sucic scoret Kroatias to åpningsmål.

– Det skal egentlig ikke være lov å slippe inn to mål på dødball på dette nivået. Det er blytungt, sa HamKam-trener Kjetil Rekdal i VG+ Sports studio.

– Det er provoserende og frustrerende å se på, sier Joacim Jonsson.

Se hele kampen i opptak, inkludert studiosendinger med ekspertene, på VG+ Sport her!

Smerud brukte suksessformelen som senket Østerrike om igjen på bortebane mot gruppefavorittene fra Kroatia. «300 kilo med muskler» på topp i form av Jørgen Strand Larsen, Erik Botheim og Noah Holm skulle lage trøbbel i Kroatias forsvar, men før pause fikk spisstrioen særdeles lite å jobbe med.

– Kroatia har naturligvis studert Norge, og tar bort spissene. Smerud blir avkledd taktisk av Bišćan, mente Jonsson.

Kroatia blir ledet av tidligere Liverpool-spiller Igor Bišćan.

Norge skapte lite før pause, men burde hatt et straffespark, ifølge ekspertene:

VGs eksperter etterlyste Emil Konradsen Ceide i pausen, og Smerud tenkte åpenbart i de samme banene. Landslagssjefen tok grep og sendte innpå RBK-vingen og Tobias Christensen ved sidebytte.

Kort tid ut i omgangen tok oppgjøret fullstendig fyr med tre mål på fire minutter.

54. minutt: Det startet med en lavtflyvende rakett fra Viking-backen Sebastian Sebulonsen, som suste inn i det lengste hjørnet.

57. minutt: Norges håp var såvidt tent, før Kroatia slukket flammen. Norge sov i eget forsvar på en corner, og på første stolpe styrte Mario Vuskovic inn kroatenes tredje på dødball for kvelden.

58. minutt: Men i det påfølgende angrepet var Norge bare ett mål bak igjen. Innbytter Konradsen Ceide dro seg inn for kanten og skrudde ballen elegant i det lengste hjørnet.

– Konradsen Ceide skapte ubalanse gang på gang. Han har det meste en kantspiller på internasjonalt nivå trenger, bedømmer Jonsson.

De norske guttene kjempet for en utligning den siste halvtimen, og var farlig frempå både ved Jørgen Strand Larsen og Tobias Christensen. Men Kroatia forsvarte seg godt, og de aller største sjansene uteble.

Norge ligger nå på 3.-plass i EM-kvalifiseringsgruppen. Gruppevinneren går direkte til EM 2023 i Romania. Gruppetoeren må ut i playoff.

Se hele kampen i opptak, inkludert studiosendinger med ekspertene, på VG+ Sport her!