Haalands 20 mål i Champions League – flest av samtlige nordmenn – kom etter et ellevilt kaos. Dommeren hadde knapt gitt klarsignal for å starte annen omgang, før det skulle bli vanskelig å få med seg alt som skjedde på banen.

«Ærlig talt ikke sikker på hvordan vi skal beskrive det som skjedde, men vi leder 2–0», tvitret Borussia Dortmund etter 58 minutters spill.

Vi gjør et forsøk på å oppsummere de hektiske minuttene:

• 46.25 – Erling Braut Haaland går i bakken i Sevillas 16-meter. Spillet vinkes vindere uten store protester. Den komme vi imidlertid tilbake til.

• 47.26 – Haaland kjemper seg forbi Sevilla-forsvaret og finner veien til mål. Han feirer etter å ha satt inn 2–0. Tror han.

• 49.25 – Dommer Cüneyt Çakir annullerer målet. Han mener Haaland gir Sevillas Fernando en dytt i ryggen. VAR spoler imidlertid opptaket enda lenger tilbake. Det viser at Sevilla-stopper Jules Koundé stopper nordmannen på ulovlig vis. Straffe til Haaland.

• 51.48 – Haaland setter straffen nede til venstre for keeper. Men Yassine Bono henger med og redder forsøket. Keeper feirer.

• 52.09 – VAR melder seg igjen for dommer Cakir. Det dømmes ny straffe: Bono var noen centimeter utenfor streken da Haaland avsluttet.

• 53.36 – Haaland setter en nær identisk straffe – men denne gangen klarer ikke Bono å avverge. Nordmannen feirer for 2–0. Og gir Sevilla-keeperen en liten smak av egen medisin.

– Jeg bommet. Han jukset. Så fikk jeg et nytt forsøk. Så fikk scoret jeg da han ikke jukset. Det var akkurat det samme, men da sto han på linjen, sier Haaland i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

• 55.08 – Nordmannen mottar gult kort fra dommeren. Han mener Haaland har provosert i feiringen sin.

PS! Erling Braut Haaland ga også Dortmund ledelsen mot Sevilla i første omgang. Det kom etter denne 45 graders pasningen fra Marco Reus.