Danmark er klare for sin tredje strake VM-finale. De slo Spania 26–23 i en semifinale som blir spilt i Gdansk samtidig med Norges kamp i Stockholm. Sverige og Frankrike gjør opp om den siste finaleplassen kl. 21.00.

Kvartfinalens ulykkesfugl, Kristian Bjørnsen, var blant Norges beste spillere. Onsdag ble han avblåst for passivt spill da Norge var i ledelsen noen sekunder før slutt i dramaet mot Spania.

– Vi har prøvd å være der for ham og prøvd å kartlegge hva han trenger. Men han har ikke trengt så mye. Han er tøff og trygg i seg selv, sier landslagssjef Jonas Wille til Viaplay.

– Det har vært noen tunge døgn. Jeg har prøvd å snu tankegangen, sier Bjørnsen.

34-åringen fikk tillit fra start og var norsk toppscorer med tre mål ved pause. Så overlot han plassen på høyrekanten til Kevin Gulliksen i 2. omgang.

– Det var greit å få tankene vekk fra den sure Spania-kampen, sier Kristian Bjørnsen og roser lagkameratene.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Den var proff, sier Norges beste mot Ungarn, Sander Sagosen til Viaplay. Men han innrømmer kvartfinaletapet sitter tungt:

– Hjertet kommer til å blø i lang tid.

Norges kamp startet dramatisk. Ungarn fikk straffe og Magnus Abelvik Rød ble utvist.

Men Ungarns straffeskytter Miklós Rosta gjorde akkurat det han ikke skulle. Han skjøt ballen i mål via fjeset til Torbjørn Bergerud. Strengt forbudt etter håndballreglene. Da franske dommersøstrene Charlotte og Julie Bonaventura nølte ikke med å dra opp det røde kortet etter bare 52 sekunder.

UNNSKYLD: Miklós Rosta fikk rødt kort etter bare 52 sekunder etter å ha skutt Torbjørn Bergerud i fjeset. Foto: Anders Wiklund/TT

Bergerud forsvant ut på benken med tydelig problemer med venstre øye. Det gikk nesten hele den første omgangen før førstevalget kom tilbake det norske målet.

Sander Sagosen skjøt Norge i en tidlig ledelse. Initiativet var norsk gjennom hele den ikke alt for velspilte omgangen.

– Et litt haltende Norge, mente Viaplay-ekspert Ole Erevik ved halvtid.

Men det gjaldt langt fra alle de norske spillerne.

Gøran Johannessen kom inn for Sagosen midtveis i omgangen og hamret tre av fire distanseskudd inn bak Ungarn-keeper Roland Mikler. Norge ledet 16–12 halvveis.

Ungarn tapte onsdag kvartfinalen for Danmark med hele 40–23.

Etter hvert ble det klart at Norge vant denne kampen enkelt. Halvveis i omgangen ledet Sagosen & co. med fem mål.

Også Sagosen presenterte seg på en litt bedre måte enn i kvartfinalen. Midt i 2. omgang ble han forbannet etter å ha bli slått i gulvet av Ungarns Adrian Sipos.

Men Bonaventura-tvillingene nøyde seg med to minutter for slaget i fjeset på trønderen.

– Det burde vært straffet hardere. Dette vil vi ha bort, mente Viasat-ekspert Kristian Kjelling.

Sander Sagosen scoret syv mål og var sammen med Torbjørn Bergerud Norges beste spiller. Keeperen leverte en god 2. omgang etter rystelsen i åpningsminuttet.

Søndag avslutter håndballgutta VM med kamp mot Tyskland. Da handler det om 5. eller 6. plass i turneringen. Tyskland slo fredag Egypt 35–34 etter ekstraomganger.