– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Jeg har vært med i noen år nå, men foran denne sesongen har vi fått ekstremt mange nye inn. Det er litt «travelt» når vi må begynne på nytt hver eneste sesong, men jeg er blitt vant til det. Og selv om jeg kun er 24 år gammel, føler jeg meg litt som en «mamma» i dette purunge laget, smiler lagkaptein Camilla Ervik.

Som selv trolig flytter fra Ålesund til høsten, for hun har planer om jordmor-studier.

I dag klokka 13 serieåpna Fortuna mot Lyn Oslo, og Camilla håpte i forkant på en god premiere. Lyn gikk opp i 2-0 før Fortuna reduserte og utligna ved henholdsvis Hedda Stokkeland og Cecilie Otterlei. Til pause sto det 2-2.

I 61. spilleminutt gikk Fortuna opp i 3-2 ved Hedda Stokkelands andre for dagen, før Vivan Saadi la på til 4-2 fire minutter før slutt.

– Lyn har også et ungt lag, og er tippet høyt opp på tabellen. Men i perioder er også vi gode, så vi satser på en god start, sa Ervik - og fikk rett.

Islandsk trener

Magne Elde er historie som Fortuna-trener, nå satser klubben på islandske Helena Olafsdottir som trener. Og Helena innrømmer at seriestarten kanskje kommer litt raskt på for henne.

– Jeg kjenner veldig lite til de andre lagene, men har prøvd å snakke med mest mulig folk for å danne meg et inntrykk. Vi har veldig mange unge jenter på laget, og derfor varierer vi også litt for mye i prestasjonene våre. Jeg håper at jeg kan bidra til at vi blir stabilt gode, men slikt tar tid. Og tid må vi gi disse lovende jentene, sier hun.

Bryndis i mål

Bakerst står Helenas landsmanninne Bryndis Hrafnkellsdottir (25). Bryndis er ranket som en av Islands tre-fire beste keepere, og gleder seg veldig til Lyn-kampen.

– Jeg stortrives allerede i Ålesund, her er så mange positive og kjekke mennesker! Jeg håper å gjøre en god keeperjobb, og har bra med selvtillit. Jeg er ikke så veldig høy, men det kompenserer jeg med en god spenst. Så jeg liker å forsyne meg av ballene i feltet, smiler hun.

Bryndis kommer fra klubben IBV Vestmannaeyar, og for Fortuna kan hun bety mange poeng ekstra om hun slår til.

– Jeg satser på å holde nullen mot Lyn, da får vi i hvert fall ett poeng, sa den humørfylte jenta før kampen.