Mathilde Rivas Toft prøver skuddarmen i Larviks Champions League-kamp mot Odense. Gjestene fra Danmark var for gode og vant 33-25. Mathilde Rivas Toft prøver skuddarmen i Larviks Champions League-kamp mot Odense. Gjestene fra Danmark var for gode og vant 33-25. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larvik fikk juling i Champions League

Larvik kom til kort mot dansk lag.

Larvik tapte mot Odense fredag. Gjestene sto med bare ett poeng etter sine to første kamper, men hentet en sterk 33-25-seier.

Larvik hadde sin siste ledelse på 6-5. Odense kontret inn tre raske mål etter Larvik-feil i angrep, og den danske klubben ga aldri fra seg ledelsen igjen.

Ved pause sto det 16-13 til Odense, som særlig profitterte på sin kontringsstyrke.

– Jeg synes vi slår oss selv litt, med dårlige valg og dårlige vurderinger i angrep. I etablert forsvar er vi strålende, men vi er for lette å kontre på. Odense er flinke til å løpe, men vi gjorde det for lett for dem, sa Larvik-trener Geir Oustorp i pausen til Viasat 4.

God keeper

Tess Wester i Odense-målet leverte mange fine redninger og hjalp sitt lag å koble grepet.

Odense-keeper Tess Wester var vanskelig å overliste for Larvik, som tapte hjemmekampen 25-33. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odense herjet med Larvik i begynnelsen av annen omgang og økte til seks måls ledelse. Kampen ble aldri spennende igjen, selv om Larvik gjorde et modig forsøk. Laget var litt på gang i sluttfasen og var fire bak, men så raknet det igjen slik at Odense vant med åtte.

– Framover var det i og for seg greit. 25 mål er godkjent, men forsvarsspillet ble ankepunktet. I annen omgang fikk de spille inn, skyte og gjøre hva de ville, og da er det ikke lett å være keeper. Vi gjorde det dårlig bakover, sa Oustorp etter kampen.

– Sikkert misfornøyd

Emilie Christensen var Larviks toppscorer med seks mål. Marte Molid prøvde skuddarmen hele ni ganger, men scoret bare to mål.

– Hun er helt sikkert misfornøyd med det. Hun er viktig for oss, og vil ønsker at hun skal skyte og treffe, sa Oustorp til Viasat 4.

20-årige Mie Højlund var toppscorer for Odense med åtte mål. Jan Pytlicks danske serieledere (ni seirer på like mange kamper i eliteserien) savnet ikke Stine Jørgensen fredag. Den danske landslagskapteinen skadet kneet i forrige Champions League-kamp og mister EM i desember.

Larvik møter Odense også i neste Champions League-runde 4. november, da på Fyn.

(©NTB)