Kåre Ingebrigtsen fnyser av spådommer: – Det bryr jeg meg ingenting om

STAVANGER (VG) Brann fikk en verst mulig start på en sesong der de er tippet helt i bunnen av Eliteserien. Hvor folk tror klubben ender bryr Kåre Ingebrigtsen (55) seg fint lite om.

UNDER PRESS: Kåre Ingebrigtsen rakk ikke spille serierunde én før det var snakk om Brann-krise. Her svarer han på spørsmål etter 3–1-tapet mot Viking. UNDER PRESS: Kåre Ingebrigtsen rakk ikke spille serierunde én før det var snakk om Brann-krise. Her svarer han på spørsmål etter 3–1-tapet mot Viking. Foto: Carina Johansen

Brann er av mange spådd en sesong der de må kjempe i bunnen av tabellen. På VG-lupen er de plassert på tolvte plass, mens andre har plassert dem enda lavere.

– Det bryr jeg meg ingenting om, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til VG.

På spørsmål om hvor han selv forventer at Brann skal ende når sesongen avsluttes i desember, svarer Ingebrigtsen at de ønsker å komme høyere på tabellen enn forrige sesong. Da endte Brann på tiende plass.

I sesongstarten mot Viking søndag, så i hvert fall ikke Brann ut som et lag som skal kjempe i toppen. Bergenserne fortsatte den dårlige formen fra treningskampene, og ble kjørte over fra start. Til slutt vant Viking 3–1:

– Vi bommet med presset i starten. Det må jeg ta på min kappe. Vi ble veldig lange, og da fikk de spilt gjennom oss. Vi fikk tilpasset oss etter de første 20 minuttene, og resten av kampen så vi mye bedre ut, oppsummerte Ingebrigtsen.

Det var andre som var langt mer kritiske til Branns opptreden i seriepremieren enn Ingebrigtsen:

Høyreback Ole Didrik Blomberg var nærmere synet til treneren.

– Det var en tøff start for Sportsklubben Brann. Vi fikk kjørt oss i første omgang, men løftet oss i andre. Da skapte de nesten ingenting, men så slipper vi inn mål som en følge av egne feil, sier Blomberg til VG.

Feilene Blomberg sikter ble begått av han selv og Kristoffer Barmen. På 2–1-scoringen mistet Barmen ballen på midten, og ballen ble raskt slått i bakrom der Veton Berisha sikkert satte ballen i mål.

– Sånn kan vi ikke gjøre på dette nivået, for da blir vi straffet, sier Ingebrigtsen om balltapet til Barmen.

3–1-målet var et selvmål av Blomberg. I et forsøk på å hindre Berisha foran mål, var backen uheldig og sklitaklet ballen i eget nett.

– Hvis jeg ikke hadde gått for å takle han der, så hadde han scoret uansett, sier Blomberg.

Allerede onsdag venter nok en tøff oppgave for Brann, når Vålerenga kommer på besøk hjemme i Bergen. Ingebrigtsen har oppskriften klar på hvordan Brann skal få med seg noe fra den kampen.

– Jeg synes vi spilte god fotball til tider mot Viking. Vi forsvarte oss godt, så det gjelder bare å gjøre det i 90 minutter.