Karmøys store sønn startet med sølv i utfor og har siden tatt gull i super-G, storslalåm, kombinasjonen og nå slalåm.

Søndag er han også norsk flaggbærer ved avslutningsseremonien i Paralympics.

Han hadde 39 hundredelers forsprang til nummer to etter første omgang - etter at nordmannen hadde gjort en stor feil på slutten.

Da hans nederlandske rival Joreoen Kampschreur kjørte ut i 2. omgang, var bordet dekket for norsk gull også i slalåm. Saltvik Pedersen vant suverent. Det var faktisk seks sekunder ned til nummer to, som ble Niels de Langen, også han fra Nederland.

– Ta det med ro, ta det med ro! Det holder at du kjører en middels treningsomgang, skrek NRKs Ole Kristian Stoltenberg da Saltvik Pedersen dundret ned løypa - med stadig flere sekunders forsprang ned til konkurrentene.

GULLSANKER: Jesper Saltvik Pedersen i aksjon i slalåmdelen av kombinasjonen. Foto: OIS/Simon Bruty

Norge har dermed tatt syv medaljer i Paralympics. Jesper Saltvik Pedersen har tatt fem av dem. Søndag er det avslutningsseremoni i lekene, som har foregått på de samme stedene i Kina som OL.

Allerede i 2018-Paralympics tok han ett gull, i storslalåm, og i Kina har han fremstått som den store i alpint for sittende.

Jesper Saltvik Pedersen kommer fra Karmøy, men har nå flyttet til Oslo for å studere statsvitenskap og trene ved Olympiatoppen.

Han er født med ryggmargsbrokk og er lam fra livet. Jesper fikk sin første rullestol før han var ett år gammel, men han har likevel hatt et meget aktivt liv. Han har - i tillegg til alpint - drevet med håndball, fotball og friidrett.

Tidligere søndag morgen tok Norge bronse i stafett i langrenn. Kjartan Haugen, Vild Nilsen og Thomas Karbøl Oxaal gikk for Norge i en stafett som gikk over 4 x 2,5 km.

Marcus Grasto Nilsson kom på 19. plass i slalåm for stående.

PS: Birgit Skarstein ble stående uten medaljer i Kina, men derimot har hun blitt gjenvalgt som medlem av utøverrådet til IPC (den internasjonale paralympiske komité). Hun fikk flest stemmer av samtlige.