I morgentimene kontrollerte 27-åringen seg videre fra forsøket på 400 meter i Istanbul. Fredag ettermiddag var det duket for semifinalen og igjen hadde Warholm full kontroll.

Både forsøksheatet og semifinalen vant Warholm fra front gjennom begge løpene. I semifinalen ble tiden 45,43, der han roet ned på slutten. I forsøket ble tiden 45,76.

– Det blir bedre og bedre. Det er progresjon. Jeg synes jeg løp avslappet. Jeg er fornøyd, sa Warholm etter semifinalen.

Dimna-løperens personlige rekord er på 45,05 satt i Glasgow da han vant EM-gull i 2019. Det er også europarekord. Tidligere i år sesongåpnet Warholm i Ulsteinvik på 45,31 og for noen uker siden løp han inn til 45,41 i Liévin.

– Det er så solid at jeg ikke klarer å se noen utfordrer i finalen. Det er en virkelig storfavoritt, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal om Warholm etter semifinalen.

Warholm har ikke for vane å løpe altfor mange stevner innendørs, og gullet fra Glasgow i 2019 er det eneste internasjonale mesterskapet innendørs han har deltatt i.

– Det gikk over all forventning. Kroppen er der. Tiden var mye bedre enn jeg trodde. Det er bare å komme seg hjem, bli klar til i kveld og gjøre det jeg kan, sa Warholm til NRK etter forsøksheatet.

Årsaken til de få deltakelsene innendørs er risikoen for skader. På 400 meter innendørs er det to runder på 200 meter med fire krappe svinger og deltakerne løper i samme bane den siste runden. Det er da høyere risiko for skader, ifølge trener Leif Olav Alnes. Treneren er ingen tilhenger av at nordmannen løper innendørskonkurranser.

Utendørs har Warholm derimot gjort rent bord på 400 meter hekk. Der har han verdensrekorden på 45,94, satt da han tok OL-gull i 2021. I tillegg har han to VM-gull og to EM-gull.

Finalen løpes lørdag kveld.