I EM i Amsterdam i 2016 tok Bjerkeli Grøvdal bronse på distansen. Hun var ansett som en klar medaljekandidat på øvelsen i årets EM, men har altså valgt å stå over distansen i mesterskapet som starter neste uke.

I en pressemelding fra friidrettsforbundet oppgis en ryggskade som årsaken til forfallet.

– Jeg har fått en smell i ryggen som gjør at jeg ikke er klar til det løpet, sier hun i pressemeldingen.

Finalen på 10.000 meter kommer allerede på mesterskapets første dag, klokken 21.48 mandag kveld.

Bjerkeli Grøvdal er kvalifisert til 1500, 5000 og 10.000 meter i mesterskapet, og det har vært usikkert hvor mange distanser hun ville løpe.

32-åringen har ikke løpt 1500 meter i mesterskap siden hun løp distansen under VM i London i 2017. Hun var tidligere denne uken påmeldt 1500 meter i Diamond League-stevnet i Monaco, men stilte ikke til start der.

Bjerkeli Grøvdal løp i sommerens VM 5000 meter, hvor hun endte på en åttendeplass. Tidligere i år har hun løpt inn til norsk rekord på 5000 meter (14.31,07), og hun slo da den 36 år gamle rekorden til Ingrid Kristiansen.

Forsøk på 1500 meter er tirsdag formiddag, mens finalen på 5000 meter er torsdag kveld. Finalen på 1500 meter er fredag kveld.